Local

Câteva pomelnice arse de la biserica Nicolae Domnesc au pus pe jar pompierii ieșeni FOTO- EXCLUSIV

Publicat: 09 sept. 2020
Incendiu la Biserica Nicolae Domnesc din Iași
Incendiu la Biserica Nicolae Domnesc din Iași

UPDATE: Deși, inițial se credea că la biserica Nicolae Domnesc a izbucnit un incendiu, lucrurile par să fi luat o întorsătură inedită. Concret, biserica mai sus menţionată are un sistem de ardere a pomelnicelor. Din aceste considerente, slujitorii din biserica le ard, iar fumul degajat de acestea ies printr-o turlă a bisericii. Mai mulţi ieşeni care au trecut prin zona s-au gândit că în biserica a izbucnit un incendiu şi au anunţat pompierii. Ajunşi la faţa locului, echipajele de pompieri au constatat, după ce au vorbit şi cu reprezentanţii bisericii, faptul că nu este vorba despre niciun indendiu ci doar de o ardere controlată a unor materiale de hârtie. Aşadar, aceştia au plecat de la faţa locului.

 

Știre inițială: Un incendiu la biserica Nicolae Domnesc din Iaşi a izbucnit în aceste momente. Din biserică din zona Hotel Moldova iese fum. Pompierii intervin în zonă. Pompierii ieșeni intervin cu patru echipaje la biserică.

Incendiul a izbucnit la biserica Nicolae Domnesc din Iaşi.

În urma unui apel la numărul unic de urgente 112, mai multe echipaje de pompieri au fost alertate referitor la faptul că din acoperişul bisericii Nicolae Domnesc din Iaşi iese fum. La faţa locului s-au deplasat 4 echipaje ale pompierilor ieşeni. Ajunşi la faţa locului şi după mai multe căutări, s-a constatat faptul că în subsolul bisericii arde mocni, iar din acoperişul bisericii iese foarte mult fum. Incendiul nu este unul grav, iar din aceste considerente, trei dintre maşinile de pompieri au plecat de la biserica. Echipajul rămas a localizat incendiul şi a început lichidarea acestuia.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii acestuia, dar nici ceea ce a ars. Pompierii vor stabili, după lichidare, de la ce a pornit incendiul. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Incendiul s-a soldat cu pagube materiale care încă nu au fost evaluate.

În zona s-au deplasat şi poliţiştii ieşeni pentru şi asigură un perimetru.

Adauga un comentariu