Prima pagină » National » Incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă. Pompierii au intervenit
Incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă. Pompierii au intervenit

Incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă. Pompierii au intervenit

11 iun. 2024, 12:44,
în National

Pompierii intervin de urgență, după ce senzorii de fum s-au declanșat la centrala nucleară de la Cernavodă. Este vorba despre Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un început de incendiu localizat la o pompă. Astfel, conform procedurilor, personalul ar fi fost evacuat.

Incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a afirmat că incendiul se manifestă la o pompă.

”Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informaţii, este la o pompă. Situaţia este sub control. Intervenim cu două autospeciale de stingere şi o autoscară”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Ana Maria Stoica a menţionat că nu se impune transmiterea unui mesaj Ro-Alert pentru că nu este pusă în pericol populaţia.

Surse au declarat că este vorba despre o pompă de recirculare a apei normale, care a scos fum. Sistemul este însă dublat, intrând automat în funcțiune o altă pompă.

Totodată, că în proximitate nu există materiale radioactive.

”SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată”, se arată în comunicatul emis presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *