Actualitate

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie din București. O priză a luat foc

Publicat: 30 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie din București. O priză a luat foc
Pompierii au direcționat patru autospeciale de stingere, dar focul a fost lichidat până să ajungă ei la fața locului

Un nou incendiu la o unitate medicală din România. A fost panică noaptea trecută, 29 august 2021, la Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie, din București. Apelul la numărul unic de urgență a fost făcut după ce o priză a luat foc. Incidentul a avut loc în jurul orei 02:00, într-un magazin din incinta spitalului.

Pompierii au direcționat patru autospeciale de stingere, dar focul a fost lichidat până să ajungă ei la fața locului.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă oamenii au tras totuși o sperietură zdravănă.

Plan roșu de intervenție la Spitalul de Copii din Capitală, după o alarmă falsă

Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ o săptămână, la aceeași unitate spitalicească s-a activat planul roșu de intervenție după un apel la numărul unic de urgență 112. Din fericire, atunci, alarma a fost una falsă.

Cel care a sunat la 112 a confundat degajările de la deratizare cu fumul de la un incendiu.

”Ca urmare a unui apel la 112, care anunța un incendiu la Spitalul BUDIMEX din capitală, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la ora 21.54 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Odată ajunse la fata locului, s-a constatat că anunțul de incendiu nu se confirmă, fumul fiind rezultat în urma unei acțiuni de deratizare în cadrul spitalului. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Resursele de interventie vor fi retrase in mod progresiv”, anunțase reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Incediu puternic și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași

Reamintim că, în seara zilei de 22 iunie 2021, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, a izbucnit un incendiu. O parte din etajul 2 al clădirii a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. Incendiul s-a desfășurat în corpul B al spitalului. Din fericire, nu au existat victime. Toate persoanele au fost evacuate până la sosirea pompierilor.

La locul incidentului au fost trimise cinci autospeciale dotate cu apă și spumă, două autospeciale de salvare de la înălțime, două autospeciale pentru transport persoane și victime multiple, un echipaj de descarcerare, trei echipaje de prim-ajutor, o autospecială de transport apă, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și o Autospecială Comandă și Primă Intervenție, cu 28 de subofițeri de la Detașamentul 1 și Detașamentul 2. În urma incendiului a fost evacuat și un copil cu o malformație gravă. Acesta era intubat și, din fericire, a fost salvat la timp și mutat în Secția ATI, de la etajul 1 al spitalului. În urma incendiului s-au înregistrat pagube materiale, fără victime. Au fost evacuate 31 de persoane, respectiv 13 pacienți, 7 aparținători și 11 cadre medicale.

Un întreg etaj a fost cuprins de flăcări

Un etaj întreg s-a făcut scrum din cauza instalației electrice foarte vechi, care nu a mai fost reabilitată de la înființarea spitalului.

„După cum bine știți, etajul sau corpul de clădire în care a avut loc incendiul nu a mai avut parte de reabilitare de la înființare, din anul 1970. Acel tronson de spital va intra în reabilitare după luna august 2021. Vreau să punctez că, după incidentul de aseară, împreună cu conducerea CJ Iași și ISU, vom reface planul de conformare împotriva incendiilor, pentru că, mai presus de orice, este siguranța pacienților.

Din păcate, la Spitalul pentru Copii, ca la multe spitale din Iași, nu s-au mai făcut intervenții de 30 sau 40 de ani. Este clar că există o serie de nereguli și aici, în secția în care a izbucnit incendiul. Practic, suntem ca la spitalul de la Lețcani, nu știm pe unde se află instalația electrică! După cum bine ați văzut, categoric și spitalul are nevoie urgentă de investiții”, a declarat a doua zi după incendiu Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Adauga un comentariu