Local

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. A fost activat planul roșu de intervenție – Exclusiv, Galerie Foto, Video, Update

Publicat: 22 iun. 2021
Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași

În seara zilei de 22 iunie 2021 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași  a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

Update: Conform afirmațiilor dr. Vasile Cepoi urgențele vor fi preluate de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Această schimbare este una de scurtă durată.

Update: „În zona în care a avut loc incendiul nu era niciun pacient. Au fost evacuaţi din motive de securitata nici măcar din cauza fumului. Au fost evacuați 12 pacienți. Incendiul a fost stins foarte repede. Din zonă tampon COVID, au fost evacuați pacienți din motive de securitate”, a declarat Costel Alexe.

Update: ”Situația este stabilă, incendiul a fost stins. Se evacuează ce a ars și se va relua alimentarea cu energie electrică. Incendiul a izbucnit de la un echipament medical. Nu sunt victime, nu sunt pierderi materiale mari. Spitalul nu este în subordinea Primăriei.”, a spus Mihai Chirica.

Update: „Ora anunțării 18.54 – ajungere 19.00 – lichidaere incendiu ora 19.37. Incendiul s-a manifestat la etajul al treilea sectia ATI, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iasi. La locul evenimentului s-au trimis cinci autospeciale dotate cu apă și spumă, 2 ASII, două Autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o descarcerare, trei echipaje de prim ajutor, o autospecială de transport apă, o Terapie Intensivă Mobilă, o mașină medic șef, o Autospecială Comandă şi Primă Intervenţie cu 28 de subof de la Detașamentul 1 si Detașamentul 2. Din primele informatii au fost evacuate de la etajul 2 cinci copii, trei parinti si șase personal medical si de la nivelul etajul al treilea si șapte copii dintre care un intubat cu o malformație digestiva și patru parinti, cinci cadre medicale, toți evacuați de pe etajele 1 și 4. Toși sunt in stare stabila”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, coordonator SMURD în regiunea de Nord-Est.

Update: Conducerea Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași precizează că flăcările au izbucnit într-o sală de tratamente. În momentul declanşării incendiului nu se afla nimeni în spațiul respectiv.

Update: Se pare că incendiul ar fi pornit de la tavanul uneia dintre săli, cel mai probabil de la instalația electrică.

Update: Incendiu se manifestă la nivelul unui pavilion administrativ al corpului B de la etajul al treilea, sectia ATI. Din fericire toți pacienții au fost evacuați. Conform informațiilor se pare că la acel etaj se efectuau reparații. Circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri.

„În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

La fața locului s-a intervenit cu autospeciale dotate cu apă și spumă, autoscară dar și alte autospeciale din dotarea Inspectoratului pentu Situații de Urgență Mihail Grigore Sturza al județului Iași. În aceste momente pompierii fac tot ce este posibil pentru a lichida cât mai rapid incendiul.

În sprijin au venit și medici de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, SMURD, Jandarmerie, Poliția Rutieră și Poliția Locală.

Update: „Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenţie. La faţa locului salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, o autospeciala de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări şi o cisterna. Totodată, la locul intervenţiei au fost trimise trei ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobila. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Iași, lt. Georgică Onofreiaș.

Update: Conform infromațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, se pare că de la etajul al treilea au fost evacutate 12 persoane, dintre care 5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale. Din fericire nici la etajul al patrulea nu au fost înregistrate victime.

A fost verificat etajul 4. Nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale). Acestea au fost mutate într-o altă aripă a spitalului. Toate persoanele sunt stabile. Incendiul este localizat.

Articol în curs de actualizare

Sursă video: Esti din Iasi dacă

Comentarii
  • Asta înseamnă sistemul bolnav al româniei… celor de la conducere pur și simplu nu le pasă de clasa joasa …români trezitiva …și feritiva sa nu ajungeți și voi victime ale acestor nepăsători

  • Poate o data si o data, Politia Circulatie si/sau Locala Iasi va fi mai activa, mai ferma si mai dura fata de cei care isi parcheaza automobilele blochand intrarea I si intrarea II de la Spitalul de Copii, fata de cei care parcheaza pe trotuarul dinspre Spital spre Ambulatoriu si invers; azi o portiune din trotuarul din dreptul Ambulatoriului era blocat 100%, pacientii, elevii de la scoala din vecinatate si cei care coborau din autobuze, neputind trece decat daca mergeau pe strada

  • A avut mana Buna domnul tabla… Primul a fost saramet care a omorat cu zile la socola un pacient in noaptea de craciun, apoi vine si Sf Maria…. Oricum nu il intrece nimeni pe saramet&prepelita…

  • Sa nu uitam ca managerul tocmai a fost schimbat cu o prietena de-a lui CostelAlexe,PNL-ul din Iasi va distruge orasul cu toti acesti politruci instalati pe pile

  • ….fratilor veniti la Spiridon…aici nu mai stii cine conduce spitalul….Timofte? directorul financiar?? una madam Dana Nechifor??asta zici ca e Elena Ceausescu….PNL ul a făcut dezstru in spiridon….nu sunt materiale …dar conducerea afirma senin ca e totul ok…Alo Nenea Câțu!! ….ardem cu totii cu actuala echipa comando de la spiridon….

  • Stimati comentatori putem fi o secunda sinceri fata de subiectul in discutie? Spitalele de Stat din Romania au fost construite unele de secole altele de decenii si au infrastructura specifica perioadei respective. Dotarea actuala cu aparatura moderna consumatoare de energie electrica nu permite retelei sa reziste provocand incendii. Cine este de vina? De 31 de ani in Romania toti politicienii de la putere sau in asa zisa opozitie lucreaza pentru Ei nu pentru poporul roman. Din pacate nu avem si nici nu vom avea oameni de buna credinta nici in Parlament, nici la Guvern si Presidentie.

  • Dorel centralistul…alias Greceanu Infractoreanu….care ai comentat mai sus….incediul de la Sf Maria s-a produs tot din vina lui saramet si prepelita. Faptul ca ei exista e un lucru incendiar pentru tot sistemul sanitar. Iar faptul ca tu existi este o eroare de fabricatie a mamei natura.

Adauga un comentariu