National

Incendiu la un cămin studențesc din Tg. Mureș. 21 de persoane au fost evacuate

Publicat: 12 iul. 2021
Incendiu la un cămin studențesc din Tg. Mures
Incendiu la un cămin studențesc din Tg. Mures

Intervenție de urgență a pompierilor în Târgu Mureș după ce un incendiu a izbucnit într-un cămin studențesc. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență se pare că 21 de persoane au fost evacuate.

Căminul studențesc este situat pe strada Nicolae Grigorescu. Incendiul a izbucnit de la un tablou electric situat la subsolul clădirii. Deși nu se manifesta cu flacără, au existat degajări mari de fum.

„În momentul de față se așteaptă un echipaj de la furnizorul de energie electrică pentru a se pătrunde la postul de transformare”, a transmis ISU Mureș.

Incendiul a fost lichidat cu succes.

Recomandări privind evitarea incendiilor

Cauzele precum sisteme de încălzire defecte; mijloace de încălzire improvizate sau lăsate în funcțiune fără supraveghere; coșuri și burlane de fum deteriorate ori necurățate; cenușa, jarul și scânteile sărite din sistemul de încălzire pe materiale combustibile din apropiere; efectul termic al curentului electric sau scurtcircuitul pot duce la unele statistici îngrijorătoare.

În cazul exploatării instalațiilor electrice:

  • Nu se vor utiliza instalații electrice care sunt defecte, montate pe materiale combustibile, cu legături electrice neacoperite cu materiale electroizolante, cu improvizații etc.
  • Doar o persoană autorizată va executa reparații la instalațiile electrice
  • Circuitele electrice nu vor fi suprasolicitate prin racordarea unor consumatori care să depășească puterea nominală a respectivelor circuite
  • Mijloacele de încălzire locală improvizate nu vor fi folosite
  • Mijloacele de încălzire electrice care sunt în funcțiune vor fi supravegheată constant. Acest lucru este valabil chiar dacă acestea sunt prevăzute cu mijloace de protecție
  • Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.
Adauga un comentariu