National

Incendiu puternic în Sighişoara. Mesaj Ro-Alert, după ce o groapă de gunoi a fost cuprinsă de flăcări

Publicat: 29 iun. 2021
o groapă de gunoi din județul Mureș a fost cuprinsă de flăcări
Incendiul s-a manifestat cu flacăra deschisă pe o suprafață de circa 800 mp

Un incendiu puternic a izbucnit la o groapă de gunoi din municipiul Sighișoara, județul Mureș. Din fericire, fumul nu s-a transmis către localitatea Sighișoara, ci a fost direcționat de către curenții de aer către zone nelocuite și pădure.

La fața locului au fost direcționați prin apel la numărul unic de urgență 112 și au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara. Incendiul s-a manifestat cu flacăra deschisă pe o suprafață de circa 800 mp.

S-a deplasat la locul incidentului și o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș.

Mesaj Ro-Alert, după ce o groapă de gunoi a fost cuprinsă de flăcări

Garda de Mediu a fost anunțată despre existenţa incendiului.

În momentul de față sunt degajări enorme mari de fum. În acest sens a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populației prin intermediul aplicației RO-ALERT.

În ultima perioadă, incendiile la groapa de gunoi a municipiului Sighișoara au fost foarte dese.

Anul trecut au fost trei incendii cu mari degajări de fum în atmosferă.

Incendiu la un depozit de deşeuri toxice, în judeţul Prahova

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova joi dimineața, 3 iunie 2021, o persoană de sex masculin a fost găsită în hala incineratorului din localitatea Brazi, afectată de un incendiu puternic care a izbucnit la depoitul de deşeuri.

Conform reprezentanţilor ISU Prahova, pompierii au fost prezenţi la faţa locului şi au intervenit pentru lichidarea incendiului de la fabrica de incinerare a deșeurilor din Prahova mai multe zile la rând.

„Cu siguranță arde mocnit pe dedesubt, acolo unde nu avem acces să ajungem cu apă”, a transmis ISU Prahova la acel moment.

Forţele de intervenţie au reușit să pătrundă în zona afectată, unde a fost găsită o persoană decedată.

Flăcările s-au manifestat în interiorul halei incineratorului, care are o suprafaţă de 4000 mp, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a emis un mesaj RO-ALERT populaţiei.

Cauza producerii incendiului încă nu este concretă, urmând a fi stabilită de ISU. La locul incidentului sunt și echipe complexe ale Poliției, fiind luate în calcul mai multe variante.

Incendiul din hala incineratorului ar fi fost pus intenționat. Ce spun vecinii bărbatului găsit decedat

Proprietarii depozitului de deșeuri toxice susțin că focul ar fi fost pus intenționat de bărbatul găsit mort în hală. Vecinii individului găsit fără suflare de forţele de ordine susţine că nu îl văd capabil să îşi curme viaţa, mai ales că acesta avea un copil de doar 3 ani.

”În momentul în care s-a aprins focul, s-a sesizat paznicul și cu colegul meu de la stația electrică. Acel om a zis că vine să își ia ceva lucruri de aici, ca să plece la Iași. Era angajat aici”, spunea un vecin.

La Brazi s-a deplasat și șeful Gărzii Naționale de Mediu.

”Culmea e că urma să primească o autorizare de funcționare, să îi fie redat accesul la utilități. A fost amendată vizavi de modul de depozitare al deșeurilor, de modul de gestiune și înregistrare al deșeurilor”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

”Teoretic, această companie nu avea dreptul de a depozita acolo deșeuri medicale periculoase, pentru că a primit în anul 2020 mai multe amenzi, în urma controalelor făcute de Gardă de mediu și Ministerul Mediului, dosare penale deschise”, a spus și Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Adauga un comentariu