Local

Incendiu puternic la Prefectura Suceava! Flăcările au mistuit clădirea! Se poate prăbuși în orice moment – FOTO, VIDEO/ UPDATE

Publicat: 06 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu puternic la Prefectura Suceava Flăcările au mistuit clădirea Se poate prăbuși în orice moment - FOTO VIDEO UPDATE
Sediul Prefecturei Suceava a luat foc. Incendiul este lichidat în aceste momente de pompieri

În aceste momente, mai mulţi pompieri intervin pentru lichidarea unui incendiu puternic care s-a produs la Prefectura Suceava. Flăcările au mistuit clădirea.

Conform celor de la ISU Suceava, la intervenţie au fost distribuite mai multe forțe care să stingă flăcările. Focul se întinde pe o suprafaţă de 1500 mp. Intervenţia este foarte dificilă din cauza suprafeţei mari şi a faptului că în întreaga clădire se află o cantitate mare de lemn.

UPDATE: Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a oferit declarații! Detalii aici

UPDATE: Clădirea se poate prăbuși în orice moment, susțin surse. La fața locului intervin, în aceste momente, 18 echipaje ale pompierilor. Aceștia se luptă cu flăcările de peste 3 ore.

UPDATE: La fața locului au intervenit ulterior 4 echipaje de pompieri. Misiunea salvatorilor este una extrem de dificilă pentru că nu există presiune pentru furtunurile pompierilor. Din aceste considerente, existând posibilitatea ca această clădire să se dărâme, perimetrul care s-a instituit este unul mare. Tot mai multe persoane au fost evacuate din jurul clădirii.

Degajarea cu fum se poate vedea până la 3 kilometri depărtare. În Palatul Adminsitrativ sunt mai multe instituții prezente. Vorbim despre Consiliul Județean, Instituția Prefectului dar și STS. Intervin mai multe echipaje din mai multe orașe.

 

Știre inițială:

La fața locului au intervenit și două echipaje SMURD, dar din informațiile ulterioare, din fericire nu sunt înregistrate victime.

Palatul Administrativ din Suceava este o clădire în stil baroc construită între anii 1903-1904 și a fost inițial sediul Primăriei Suceava.

Clădirea este inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004. La fața locului au ajuns noul prefect USR Iulian Cimpoeșu și fostul prefect Alexandru Moldovan.

Adauga un comentariu