National

Incendiu violent în Prahova. O fabrică de produse din țiței a fost acaparată de flăcări

Publicat: 01 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu violent în Prahova. O fabrică de produse din țiței a fost acaparată de flăcări
Incendiu fabrică produse din țiței

Un incendiu violent a izbucnit, luni seară, la o firmă care fabrică produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, două persoane fiind rănite, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la sosirea echipajelor de pompieri focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp, cuprinzând întreaga hală, trei autoturisme şi un autotren.

Două persoane au suferit arsuri.

La faţa locului se intervine cu şase autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă, dar şi o autoplatformă, o autoscară şi o descarcerare grea.

Incendiul a fost lichidat la ora 21.23, au comunicat pompierii.

În schimb, Ministerul Sănătății anunță că cei doi pacienți care au fost internați cu arsuri întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, iar România nu are un astfel de centru.

„După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiești lucrează în prezent la stabilizarea pacienților”, mai precizează MS.

Cei doi pacienți care au suferit arsuri au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, a informat Ministerul Sănătății luni seară.

„Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, potrivit comunicatului.

Adauga un comentariu