National

Incendiu violent într-un bloc din Brașov: zeci de oameni sunt evacuați

Publicat: 20 mai 2022
incendiu Brasov

Pompierii din Brașov intervin vineri după-amiaza pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit într-un bloc, anunță mediafax.

Potrivit ISU Brașov, incendiu a izbucnit într-un apartament de pe strada 13 Decembrie.

La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale cu apă si spumă, o autoscară și un echipaj SMURD, iar ulterior forțele au fost suplimentate cu încă două autospeciale de salvare la înălțime și 3 autospeciale cu apă și spumă.

„40 persoane s-au autoevacuat, iar 12 persoane au fost evacuate de către echipajele de intervenţie. Mai multe persoane, adulţi şi copii, sunt evaluate medical de către medici şi paramedici”, a transmis ISU Braşov.

Potrivit pompierilor, incendiul se manifestă cu flăcări violente. Se intervine pentru localizarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor din bloc.

Incendiu la periferia Brașovului, în piața de haine din cartierul Bartolomeu

Un incendiu a izbucnit la sfârșitul lunii trecute la periferia municipiului Braşov, în piaţa de haine second-hand din cartierul Bartolomeu. Potrivit ISU Braşov, la faţa locului s-au deplasat 7 autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj SMURD. Incendiu în Bartolomeu în piaţa de haine second-hand (vizavi de Brintex). Sunt degajări mari de fum, motiv pentru care solicităm închiderea ferestrelor pentru toate locuinţele din zona respectivă, precizează sursa citată.

Incendiu într-un apartament din municipiul Iași

Vă reamintim faptul că în urmă cu două luni, a avut loc un incendiu de proporții în municipiul Iași. Un apartament situat la etajul 6 pe strada Stejar din municipiu a fost cuprins de flăcări. La faţa locului s-au deplasat mai multe forţe şi mijloace de intervenţie şi stingere.

„La locul intervenției acționează 2 autospeciale de intervenție și stingere, un echipaj de interventie și descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, o autoplatfotmă de salvare de la înălțime”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Cauza accidentului a fost  foc deschis in spatii închise (de la o lumânare).
Adauga un comentariu