Eveniment-Social

­­­­­­Încep lucrările de amenajare a unei grădinițe în zona Codrescu

Publicat: 24 sept. 2021
Fosta policlinică cu plată de pe strada Codrescu, nr. 5 va deveni grădiniță

Fosta policlinică cu plată de pe strada Codrescu, nr. 5 va deveni grădiniță. În cursul zilei de vineri, 24 septembrie, primarul Mihai Chirica a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare și amenajare a Grădiniței Codrescu. Procedura de achiziție publică a atras patru oferte și a fost adjudecată de Pavi-Lux SRL, pentru o sumă de 3.331.966,16 lei, fără TVA, respectiv 3.965.039,73 lei, cu TVA. În prezent municipalitatea pregătește predarea amplasamentului și începerea lucrărilor, acestea urmând a se desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri (în condiții normale) în opt săli de grupă. Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare totală estimată de 5.556.875,17 lei, cu TVA.

Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât şi al stabilităţii şi siguranţei construcţiei, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalaţiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii.

Adauga un comentariu