Eveniment-Social

Încep probele scrise de la BAC 2023, sesiunea de toamnă! Prima este cea la Limba și literatura română

Publicat: 15 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încep probele scrise de la BAC 2023 sesiunea de toamnă Prima este cea la Limba și literatura română
Miercuri, 16 august, încep probele scrise de la BAC 2023, sesiunea de toamnă

Miercuri, 16 august, încep probele scrise de la BAC 2023, sesiunea de toamnă. Prima este cea la Limba și literatura română. Peste 1.000 de absolvenți din județ vor participa la examen. Amintim că va fi prima dată când toate lucrările de la un examen național vor fi evaluate digitalizat

Săptămâna trecută a avut loc echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie.

Miercuri este programată proba la Limba și literatura română, joi, 17 august, este organizată proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Proba la alegere a profilului și specializării este programată pe 18 august, iar proba la Limba maternă – pe 21 august. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august, conform calendarului, până la ora 12:00.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2023

Miercuri, 16 august, va avea loc proba scrisă Limba și literatura română, pe 17 august – proba obligatorie a profilului și pe 18 august – proba la alegere a profilului și specializării. Apoi, pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 25 august să aibă loc afișarea  primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00). Rezolvarea contestațiilor este programată în perioada 26 – 28 august 2023. Rezultatele finale se vor afișa pe 29 august.

Bacalaureatul din toamnă: primul corectat digitalizat în toată țara

Bacalaureatul din toamnă va fi primul corectat digitalizat în toate centrele de examen. Lucrările de la examenele care vor fi organizate începând cu sesiunea din august a examenului de Bacalaureat vor fi evaluate digitalizat pe o platformă nouă, dar cu funcționalități similare celei Intuitext, folosite în pilotarea evaluărilor digitalizate, platformă cumpărată de la Softwin, compania care realizează Intuitex.

Până acum, corectarea digitalizată a lucrărilor de la Evaluarea Națională și BAC 2023 s-a făcut în aceleași două județe ca anul trecut, Dâmbovița și Călărași. Pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 ar fi trebuit să se facă în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare.

Adauga un comentariu