Local

Începe festivalul Floralis la Iași. Noutatea din acest an sunt sălciile împletite în diferite forme – FOTO

Publicat: 26 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe festivalul Floralis la Iași. Noutatea din acest an sunt sălciile împletite în diferite forme - FOTO
Sărbătoarea florilor atrage, în fiecare an, mii de curioși

Începând cu 26 aprilie, până pe 28 aprilie 2024, la Iași, se desfășoară festivalul Floralis. Specialiștii de la Servicii Publice au pregătit deja sute de flori și arbuști pentru ieșenii interesați să cumpere

Anual, Servicii Publice Iași produce sute de mii de flori în pepinierele proprii. Pe lângă cele plantate prin oraș, compania vinde peste 10.000 de flori. Astăzi, începe festivalul Floralis, iar cele mai frumoase flori vor fi scoase la vânzare timp de 3 zile, pe bulevardul Ștefan cel Mare. Anul acesta, societatea a pregătit și o noutate, modele de arbuști ce sunt formate din mai multe sălcii împletite.

A început festivalul Floralis din Iași

Angajații de la Servicii Publice au amenajat o zonă pe bulevardul Ștefan cel Mare unde au pus sute de flori și diferite aranjamente. De asemenea, pe pietonal au fost montate niște cadre metalice care sunt împodobite cu flori și irigate în permanență. Compania a plantat, în 2024, prin oraș, aproximativ un milion de flori anuale și bianuale de mai multe feluri.

„Am pregătit un aranjament de grădină, cu flori produse la noi în seră. Vor fi diferite idei de amenajări, cu băncuțe, alei, totul la nivel miniatural, nu putem să ne manifestăm ca într-o grădină reală. Tot ce ține de flori, aranjamente florale, mobilier urban”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Specialiștii de la Servicii Publice au crescut, în serele din CUG, un nou tip de salcie, care poate fi împletită în diferite forme. Aceasta este folosită la aranjamentele de grădină și este perfectă pentru zona noastră.

„Anul acesta, am venit, ca noutate, cu niște sălcii create la noi în pepinieră, ca un mănunchi. Este un ansamblu de arbori împletiți, care arată foarte bine. Pe pietonalul Ștefan cel Mare, sunt montate niște arcade cu instalații de irigare. După care cadrele vor veni îmbrăcate în flori, în special mușcate și petunii”, a mai adăugat directorul general.

Ieșenii vor putea alege dintr-o ofertă diversă

Prețurile variază de la 5 până la 35 de lei, iar gama din care pot alege clienții este largă. La vânzare sunt scoase begonii, petunii, sanvitalia, salvia, mușcate, garofițe, tagetes și sporul casei. De exemplu, mușcatele pornesc de la 12 lei și ajung la 30 de lei, o petunie mică este 15 lei, iar una mare – 35 de lei.

„Acum, este perioada mușcatelor și petuniilor, dar vor fi și flori anuale pe care le producem. Vor fi expuse către vânzare sunpatiens, impatiens, begonii, begonia big, salvie. Prețurile diferă în funcție de tipul florii și de mărimea plantei. Pentru unele flori, prețurile pornesc de undeva de la 5 lei, însă pot crește în funcție de floare”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Festivalul Floralis din Iași atrage, la fiecare ediție, mii de oameni care apreciază florile și decorațiunile florale. Compania reușește să vândă sute de plante la acest târg.

Adauga un comentariu