Local

Începe Turneul Final pentru promovarea în Liga Florilor. Iașul poate avea, din nou, după 23 de ani, o echipă în prima ligă

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe Turneul Final pentru promovarea în Liga Florilor. Iașul poate avea din nou după 23 de ani o echipă în prima ligă
Ieșencele dispută primul meci contra celor de la Universitatea Cluj

Începând de vineri, 10 mai 2024, la Iași, va avea loc Turneul Final pentru promovarea în Liga Florilor la handbal feminin. Fetele de la CSM 2020 Iași sunt pregătite să-și facă fanii fericiți

Primul meci pentru ieșence va avea loc vineri, de la ora 16:00, împotriva celor de la Universitatea Cluj. CSM Iași este favorită să obțină promovarea, având un traseu accesibil datorită faptului că au câștigat Seria B în detrimentul celor de la CSM Galați. Biletele au fost puse în vânzare, iar la meciurile echipei din Iași sunt așteptați sute de spectatori.

Turneul Final pentru Liga Florilor se joacă la Iași

La turneu vor participa următoarele echipe din Divizia A: CSM Slatina, CS Activ Prahova Ploiești (primele două clasate în Seria A), CSM Iași 2020, CSM Galați (locurile 1 și 2 în Seria B), CSM Deva și CSU Cluj-Napoca (primele clasate în Seria C), CSM Unirea Slobozia (locul 3 în Seria A) și CSM Roman (Locul 3 în Seria B). Se vor juca 12 meciuri în Sala Polivalentă, câte 4 în cele 3 zile de competiție, orele de disputare fiind 12.00, 14.00, 16.00 și 18.00. Pentru că este un turneu organizat de Federația de Handbal, s-a stabilit prețul de 25 de lei pentru un bilet, iar copiii sub 14 ani au intrarea gratuită. La finalul turneului, se vor califica doar primele două clasate. Echipele care au cele mai mari șanse să promoveze, în funcție de formă și de joc, sunt CSM Slatina și CSM Iași.

„Moralul fetelor este unul foarte bun, sunt extrem de concentrate și le văd pregătite la antrenament. Desigur că au făcut și sacrificii, având în vedere că de Paște au avut doar duminică liber, în rest au fost în sala de antrenament. Acum, sper ca sâmbătă să ne bucurăm cu toții de o calificare. În ceea ce privește biletele, federația a stabilit exact cum se procedează, nu mai ține de noi, însă sperăm să fie sala plină la meciurile din Polivalentă”, a transmis Vladimir Danilov, președintele echipei de handbal CSM 2020 Iași.

Fanii așteaptă promovarea

După ce ieșencele au ratat promovarea sezonul trecut, chiar la Turneul Final, fanii au fost extrem de dezamăgiți. Totuși, în urma evoluțiilor bune din acest sezon, CSM Iași are șansa să promoveze, iar acum nu mai există scuze. Handbalistele sunt extrem de montate și pregătite pentru a juca în Liga Florilor. La ultimul meci, contra celor de la Galați, Sala Polivalentă a fost plină, fiind în jur de o mie de suporteri în tribune.

Ieșencele de la CSM sunt pregătite pentru meciurile de la Turneu Final, pentru promovarea în Liga Florilor și așteaptă cât mai mulți oameni în arenă, care să le susțină.

Adauga un comentariu