Titlurile zilei

Început-șoc de an pentru Justiția din Iași! Sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, iese din sistem împreună cu o altă procuroare! Decizia-fulger a venit direct de la București!

Publicat: 04 ian. 2021
Președintele României, Klaus Iohannis, și sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași
Președintele României, Klaus Iohannis, a pensionat doi procurori ieșeni, unul de la Parchetul de pe lângă Tribunal, iar celălalt - de la Direcția Națională Anticorupție

Două cunoscute procuroare din Iași au părăsit sistemul la început de an. Președintele României, Klaus Iohannis, a fost cel care a semnat decretele de pensionare. Diana Angelica Horodniceanu, sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, și-a desfășurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, în vreme ce Diana Mihaela Diaconu a activat la Direcția Națională Anticorupție

Început-șoc de an pentru Justiția din Iași! Sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, iese din sistem împreună cu o colegă. Decizia-fulger a venit direct de la București.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, având grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a Dianei Angelica Horodniceanu, prin pensionare, de pe data de 1 ianuarie 2021”, au precizat reprezentanții Președinției României.

Diana Angelica Horodniceanu este nimeni alta decât sora lui Daniel Horodniceanu, fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) la nivel central, dar și fost șef al unității similare din Iași. În cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Diana Angelica Horodniceanu a îndeplinit funcția de procuror-șef de Secție Judiciară.

Mihaela Diana Diaconu, pensionată în același timp cu Diana Angelica Horodniceanu

Pe lângă Diana Angelica Horodniceanu, o altă procuroare din Iași a ieșit la pensie, respectiv Mihaela Diana Diaconu.

„Președintele României a mai semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași a Mihaelei Diana Diaconu, prin pensionare, de pe data de 4 ianuarie 2021”, au adăugat reprezentanții Președinției României.

Mihaela Diana Diaconu lucrează în cadrul DNA Iași de pe data de 29 aprilie 2014 și a ieșit la pensie de astăzi. Mihaela Diana Diaconu a activat ca procuror de ședință, adică a fost reprezentantul acuzării în dosarele de corupție aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Fostul șef al DNA, scos la pensie de Klaus Iohannis

Pe lângă sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, și cealaltă colegă procuroare, Klaus Iohannis a mai semnat câteva decrete. Printre acestea s-a regăsit și cel al fostului șef al DNA, Călin Nistor.

„A fost semnat și decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, delegat în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a corupției din cadrul acestei structuri specializate, a lui Călin Nistor, prin pensionare, de pe data de 15 ianuarie 2021”, au adăugat cei de la Președinția României.

Mai mult, Klaus Iohannis a mai semnat câteva decrete similare. Așadar, pe lângă Diana Angelica Horodniceanu, Mihaela Diana Diaconu și Călin Nistor, Președintele a mai aprobat ieșirea la pensie a 17 procurori și judecători din întreaga țară. Astfel, s-au pensionat magistrați din Alba Iulia, Botoșani, Fetești, Pitești, Moinești, Galați, București, Brașov, Constanța sau Târgu Mureș.

Comentarii
 • Pai cu ce masuri urmează sa vina actualul guvern care nu are in frunte decât,,o săgeată,, a băncii mondiale și a intereselor străine, chiar ca e loc de fugit din sistem! Vor decima băieții! Nu au in fata ochilor decât companiile străine și interesele americanilor de a ne trage ultimele resurse naturale!

 • A iesit la pensie Horodnicioaica. Lasa ca a spart-o Niculita cu blocurile din Copou. Ea cica si-a construit casa intr-o zona linistita si pascaneanul îl tulbura somnul si odihna. Te ajung blestemele celor pe care i-ai judecat purcico

 • Este vecina cu mine. Are o casuta modesta. Oameni buni este asa de mare femeia, uriasa as putea spune. Ea circula cu un fiat mic rosu si cu toate astea cand vine acasa, intîi apare ea ( stapina ) si apoi masina….

 • Nici nu vreau sa ma intreb ce pensie va avea (cred ca minim 1500 2000 euro).
  Dar na, ca orice om care a muncit de si-a rupt spatele, sper sa aibe multi ani parte de pensie.

 • In jur de 19.000….lei. Pai kilogramele +150 care le cara dupa ea trebuiesc mentinute si de ce nu multiplicate acum ca tot e la pensie ce are de facut: caca, papa, somn, repear. Nu asa zicea Iohannis?

 • dle Klaus Iohannis ,coruptul SI escrocul DE primar CHIRICA a pus PENALI in FUNCTII PUBLICE ,la FIRMA lui TERMOSERVICE iasi a pus UN escroc SI penal =În acest fel, Chirica are deja 4 case construite în 4 ani, la o valoare totală de 500.000 euro.
  Pentru acest jaf generalizat cei care cu adevărat suportă pierderile sunt, de fapt, ieșenii!
  Mihai CHIRICA, un IPOCRIT cum rar a văzut IAȘUL!
  Cum poate fi numită o persoană care declarativ susține Campania „Fără penali în funcții publice” și faptic, numește o un INCOMPETENT demonstrat în instanță și CONDAMNAT pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în funcția de DIRECTOR AL SC Termo Service SA Aivanoae ???

 • Aceasta doamna procuror Diaconu are vreo legatura cu procurolul Iulia Diaconu? Daca da va rog sa raspundeti pentru clarificare. Va multumesc anticipat!

Adauga un comentariu