Local

Incident de o gravitate extremă: și-a incendiat iubita! Magistrații au decis că prima pedeapsă a fost prea blândă!

Publicat: 09 nov. 2019

Judecătorii ieșeni au mărit pedeapsa aplicată inițial unui ieșean acuzat de omor calificat. Procurorii au susținut că individul a turnat benzină pe concubina lui, apoi a aprins o brichetă și i-a dat foc.

Un individ acuzat de o faptă teribilă s-a ales cu o pedeapsă mult mai mare. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul procurorilor în cazul lui Ilie Iulian Rață.
Așadar, instanța a desființat sentința emisă de Tribunalul Iași în cazul acestui individ, majorând pedeapsa, de la 17, la 24 de ani de pușcărie.
Pe de altă parte, judecătorii au respins apelul formulat de Ilie Rață, care și-ar fi dorit o pedeapsă mai blândă, după ce a fost acuzat de omor calificat.

A transformat-o într-o torță umană!

Inițial, în urmă cu câteva luni, magistrații de la Tribunalul Iași au stabilit o pedeapsă de 17 ani de detenție pentru individul în vârstă de 43 de ani.
Ilie Iulian Rață se află în arest preventiv de anul trecut, după ce a fost acuzat că și-a incendiat concubina. Conform anchetatorilor, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, Rață ar fi lovit victima în zona feței. Victima a decedat după ce individul a fost arestat preventiv.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 7 octombrie 2018, în timp ce se aflau într-un imobil în construcție unde locuiau efectiv, pe fondul unei dispute casnice și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a lovit-o cu palmele la nivelul feței pe concubina lui, M.A.M. Ulterior, iritat de faptul că persoana vătămată a continuat să consume vin, inculpatul a aruncat, dintr-un recipient, aproximativ 0,5 litri de benzină pe corpul concubinei sale, căreia i-a dat foc cu ajutorul unei brichete. Victima a suferit leziuni concretizate în arsuri de gradele II și III pe aproximativ 50% din suprafața corporală (față, regiunea cervicală, trunchi, membrele superioare, ambele coapse)”, au menționat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma leziunilor suferite, femeia a decedat, ea nemaiputând fi salvată de către medici.loading...

Adauga un comentariu