Local

Incident în municipiul Iaşi. Frânele unui tramvai s-au defectat – FOTO

Publicat: 19 sept. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii

Un incident s-a produs în municipiul Iaşi. Frânele unui tramvai s-au defectat, în zona „Dr. Savini”, şi au rămas blocate, degajându-se fum. În acest context, vatmanul a reuşit să oprească garnitura şi a acţionat conform procedurilor interne.

Nu s-au înregistrat victime. Compania de Transport Public Iaşi a transmis detalii despre acest caz.

„În dimineața zilei de astăzi, 19.09.2023, în jurul orei 07.13, în zona „Doctor Savini”, agregatul de frânare de la boghiul 3 al tramvaiului cu număr de parc 801 a rămas blocat cu saboții pe discul de frânare, degajându-se fum în urma frecării dintre ferodouri și disc. Vatmanul a oprit imediat vagonul și a acționat conform procedurilor interne. Menționăm că tramvaiul nu a luat foc și nu au fost victime. Acesta a fost retras la depou pentru verificări și remedierea defecțiunii”, a transmis CTP Iaşi.

Ce spun vatmanii despre tramvaiele din Iași

Situație incredibilă la CTP, vatmanii s-au săturat de lipsa de respect din partea companiei și cer condiții normale de muncă. De multe ori, aceștia se prezintă dimineața pentru a prelua un tramvai și rămân uimiți când văd că a fost retras defect cu o zi înainte și este predat în aceeași stare a doua zi. Ba chiar uneori sunt trimiși acasă, deoarece nu sunt vagoane funcționale pentru a ieși pe traseu.

Vatmanii sunt nemulțumiți de această situație, deoarece nu-și asumă nimeni să iasă cu un tramvai defect la stradă și nu semnează primirea. În cazul acesta, dacă nu există un tramvai funcțional, angajații sunt trimiși acasă fără să fie plătiți în ziua respectivă.

„E dezastru ce se întâmplă în această companie, eu îi înțeleg că sunt probleme, însă să ne anunțe și pe noi cineva. Eu nu locuiesc în municipiul Iași, fac naveta și de multe ori mă trezeam dimineața că veneam la muncă și surpriză, nu aveam cu ce vagon să ies la stradă sau îmi dădeau unul defect. Bineînțeles că eu refuzam acest lucru, că nu-mi asum eu o posibilă tragedie. Atunci eram trimis acasă, dacă nu-mi convenea situația, fără să fiu plătit în acea zi”, povestește D.M., vatman la CTP.

Vatmanii au obligația ca în cazul unei defecțiuni să anunțe dispeceratul și să se întoarcă la depou pentru reparații. Doar că acestea sunt făcute superficial și de multe ori se trezesc că au din nou probleme. Motivele sunt mai multe, lipsa de piese de schimb, ineficiența reparațiilor sau condiția deplorabilă a tramvaielor.

„Asta cu tramvaiele defecte dimineața este la ordinea zilei, trebuie să știi cum să te poziționezi ca să prinzi un tramvai. Nu mai zic că unii primesc tramvaie noi fără să aibă mare experiență, dar asta este altă discuție. Reparațiile se fac superficial, iar revizorii nu știu dacă își fac treaba. Într-o dimineață, mi s-a predat un tramvai și când mă uit pe fișă el fusese retras defect și mi l-au predat tot așa, fără să fie reparat. Trebuie să se întâmple o nenorocire ca să se schimbe ceva”, a precizat E.R., vatman la CTP.

Mai multe detalii puteți citi AICI!

Comentarii
Adauga un comentariu