National

Incident la Consiliul Local Mogoşoaia. Poliţia a deschis dosar penal

Publicat: 28 ian. 2022
Uniforma unui polițist
Un dosar penal pentru ultraj a fost deschis în Ilfov, după conflictul din Consiliul local Mogoșoaia

Un dosar penal pentru ultraj a fost deschis în Ilfov, după conflictul din Consiliul local Mogoșoaia. Polițiști din orașul Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj întocmindu-se în acest sens dosar penal, au transmis vineri reprezenanții IPJ Ilfov. Aceștia susțin că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz, scrie Mediafax.

Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local în Mogoșoaia, afirmă că a fost agresată fizic de consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). „Și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile”, i-ar fi spus unul dintre ei. „Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP”, a reacționat Cioloș. PNL Ilfov l-a suspendat pe Valentin Ene din toate funcțiile de conducere avute în partid. „Condamnăm ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre”, afirmă Hubert Thuma, liderul PNL Ilfov.

Scandal la CL Mogoșoaia

O consilieră locală din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, de către doi consilieri locali – Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei fiind înregistrat în timp ce o amenință că o va lăsa ”în scaun cu rotile, chiar dacă mă duc la pușcărie”. Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor care au amenințat-o, iar instituțiilor din subordinea ministrului Lucian Bode să inițieze o anchetă și să îi ofere protecție Feliciei Popovici.

USR PLUS a postat pe Facebook un filmuleț înregistrat chiar de Felicia Ienculescu-Popovici și care arată ce s-a întâmplat joi seară în sala de consiliul local. Spre finalul filmulețului se aude cum consiliera strigă după ajutor.

”Consilierii locali mafioți de la PNL și PMP au amenințat-o și agresat-o pe colega noastră din USR, Felicia Ienculescu-Popovici, doar pentru că s-a opus unui tun imobiliar pus la cale de primarul PNL. Filmarea va ajunge la poliție și va fi parte din dosar. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor mafioți și o condamnare fermă a violențelor. Ministrul Lucian Bode are obligația ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre”, scrie USR PLUS pe Facebook alături de filmuleț.

 
Adauga un comentariu