Local

Incident la un important colegiu din Copou. O elevă a declanşat un spray paralizant în timpul orei – EXCLUSIV

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incident la un important colegiu din Copou. O elevă a declanşat un spray paralizant în timpul orei - EXCLUSIV
O elevă de la clasa a X-a a acţionat cu un spray paralizant în timpul orei de curs

Marţi, 11 ianuarie 2022, la Colegiul Agricol de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iaşi a avut loc un incident neplăcut. O elevă de la clasa a X-a a acţionat cu un spray paralizant în timpul orei de curs. În acest context, reporterii BZI au solicitat lămuriri din partea ofiicalilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Aceştia au făcut următoarele precizări:

„Într-adevăr a fost un asemenea incident la unitatea de învăţământ pe care aţi menţionat-o. Datele preliminare arată că elevă a declanşat accidental spray-ul paralizant. În consecinţă, conducerea şcolii a fost informată cu privire la această faptă. Atunci s-au luat toate măsurile care se impuneau, respectiv s-a aerisit sala de curs. De precizat că nu a fost pusă în pericol sănătatea niciunui elev sau cadru didactic. Totuşi, situaţia este în continuare monitorizată pentru a se vedea dacă sunt şi alte probleme, urmând ca în final să se facă o informare completă cu privire la această problemă” au precizat oficialii ISJ Iaşi.

Caz similar și la Liceul cu Program Sportiv din Iași

Reamintim faptul că pe data de 10 noiembrie 2021 s-a produs un incident similar la Liceul cu Program Sportiv din Iași. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a avut o primă reacţie după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în aer, iar vaporii au intrat pe fereastra în clasă. În urma inhalării, unui profesor i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.

„Din informarea pe care conducerea Liceului cu Program Sportiv Iași a transmis-o astăzi dimineață Inspectoratului Școlar Județean rezultă că, la începutul orei de logică de la clasa a IX-a B, doamna profesor care se pregătea să își înceapă cursul a constat că în clasă era un miros înțepător. Aceasta a anunțat conducerea școlii, directorul unității de învățământ a mers în clasă și, în urma discuțiilor avute, un elev a recunoscut că a folosit un spray lacrimogen, în timpul pauzei, în afara clasei, lângă fereastră.

Activitatea din această clasă a fost întreruptă și a fost aerisită încăperea. Doamna profesor de Logică s-a adresat cabinetului medical și, pentru a-i acorda îngrijirile necesare, a fost apelat serviciul de ambulanță. La nivelul unității de învățământ s-a constituit o comisie care va analiza această situație și care va propune măsurile care se impun. Inspectoratul Școlar Județean va comunica permanent cu directorii unității de învățământ până la clarificarea tuturor aspectelor”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi, la acel moment.

Şapte elevi au ajuns la spital din cauza unei glume

De asemenea, un caz identic a avut loc la o şcoală din localitatea Tomeşti, judeţul Iaşi, în urmă cu mai mult timp. Un elev de clasa a VII – a a pulverizat spray paralizant în faţa a mai multor colegi. În urma acţiunii sale, şapte dintre aceştia au ajuns de urgenţă la Spitalul Sf. Maria de Copii din Iaşi.

„În jurul orei 7:10 – 7:15, un elev de clasa a VII-a a primit un spray paralizant de la un adult. Acesta urma să-l păstreze temporar până când urma să-l înapoieze. Între timp, el s-a întâlnit cu un alt coleg de clasa a VII-a, care i-a spus să-l declanşeze pe o bancă. Acesta a făcut gestul dar, între timp, elevii veneau la şcoală. Drept urmare, unii dintre aceştia au intrat în contact cu vaporii emanaţi. În consecinţă, pe şapte dintre ei i-am trimis la dispensarul din localitate, acolo fiind nevoie de intervenţia Ambulantei, pentru a fi transportaţi la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Starea lor este stabilă! Deja am declanşat o anchetă internă la şcoală şi urmează să-i chemăm şi pe părinţii tuturor celor implicaţi pentru a analiza cum a avut loc totul”, a precizat directorul unităţii de învăţământ, după producerea incidentului nefericit.

 

Adauga un comentariu