International

Incident neașteptat la bordul unui avion! Doi piloți au adormit în timp ce pilotau

Publicat: 10 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incident neașteptat la bordul unui avion Doi piloți au adormit în timp ce pilotau
Ancheta oficială a relevat că unul dintre piloți nu s-a odihnit corespunzător în noaptea anterioară zborului

Un incident neașteptat s-a produs la bordul unui avion! Doi piloți au adormit în timp ce conduceau. Nimeni nu a fost rănit, însă avionul nu a fost pilotat timp de aproximativ jumătate de oră.

Incident neașteptat la bordul unui on! Doi piloți au adormit în timpul zborului

O anchetă recentă a dezvăluit un incident șocant petrecut la bordul unui avion ce transporta 153 de pasageri. Conform news.ro, doi piloți indonezieni au adormit aproape simultan în timpul zborului, rămânând într-o stare de inconștiență timp de aproape o jumătate de oră.

Incidentul a avut loc pe un zbor al companiei Batik Air, care se deplasa din sud-estul insulei Sulawesi către capitala indoneziană, Jakarta, pe data de 25 ianuarie. Ancheta oficială a relevat că unul dintre piloți nu s-a odihnit corespunzător în noaptea anterioară zborului.

După aproximativ 90 de minute de la decolarea avionului, căpitanul a solicitat permisiunea secundului său de a lua o scurtă pauză, cerere ce a fost aprobată. Cu toate acestea, copilotul preluând comanda aeronavei, a adormit și el involuntar, potrivit raportului.

La scurt timp după ultima transmisie înregistrată de copilot, centrul de control zonal din Jakarta a încercat să contacteze avionul, fără a primi niciun răspuns. Abia după 28 de minute de la ultima transmisie înregistrată, pilotul s-a trezit și a constatat situația alarmantă.

Colegul său dormea, iar aeronava se abătuse de pe traiectoria de zbor corectă. Pilotul a reușit să-și trezească imediat colegul, să răspundă apelurilor de la Jakarta și să corecteze traiectoria de zbor.

Identitățile piloților nu au fost dezvăluite, însă se știe că aceștia erau cetățeni indonezieni, având vârstele de 32 și, respectiv, 28 de ani. Incidentul a determinat o revizuire a procedurilor de zbor pe timp de noapte în țară, subliniind importanța unei gestionări adecvate a odihnei și a atenției în timpul operațiunilor aeriene.

Incidentul a dus la erori de navigaţie

Incidentul a dus la erori de navigație, însă cei 153 de pasageri ai avionului Airbus A320 și cei patru membri ai echipajului de bord nu au suferit răni în timpul zborului care a durat două ore și 35 de minute.

Ministerul Transporturilor a solicitat companiilor aeriene să acorde o atenție sporită timpului de odihnă al personalului navigant. Directorul general al transportului aerian a declarat că vor fi efectuate investigații și revizuiri ale operațiunilor de zbor pe timp de noapte în Indonezia, concentrându-se pe gestionarea riscului de oboseală pentru Batik Air și toți operatorii de zbor.

Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, pe data de 9 martie 2024, Batik Air a subliniat că respectă o politică de odihnă adecvată și s-a angajat să pună în aplicare toate recomandările de siguranță.

De asemenea, compania aeriană a transmis că piloții implicați în incidentul din 25 ianuarie au fost suspendați temporar.

Adauga un comentariu