Local

Inconștiența câtorva persoane a lăsat fără apă caldă peste 500 de oameni din cartierul Tătărași!

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Inconștiența câtorva persoane a lăsat fără apă caldă peste 500 de oameni din cartierul Tătărași
Zeci de locatari au rămas fără apă caldă după ce a fost oprită din cauza datoriilor neplătite

În cartierul Tătărași, mai mulți locatari se confruntă de mai bine de o săptămână cu o situație revoltătoare. 500 de oameni cartierul Tătărași nu au mai primit apă caldă de pe data de 7 octombrie, nefiind anunțați în prealabil despre situație. Cauza ar fi legată de niște datorii care au întârziat să fie plătite, locatarii rău plătitori fiind chemați în instanță

În cartierul Tătărași, din cauza unor datornici, 14 scări de bloc au rămas fără apă caldă, fiind afectate mai multe locuințe. Situația se va remedia de abia după ce vor fi plătite datoriile.

anunt
În cartierul Tătărași, mai mulți locatari se confruntă de mai bine de o săptămână cu o situație revoltătoare

500 de oameni din cartierul Tătărași au rămas fără apă caldă în pragul frigului

 robinet
Apa caldă va fi pornită după ce se vor achita datoriile

Zeci de locatari au rămas fără apă caldă după ce a fost oprită din cauza datoriilor neplătite.

Ileana Răutu, una dintre persoanele afectate spune că nu ar fi pe lista datornicilor și se plânge de fapul că nimeni nu i-a anunțat că vor rămâne fără apă caldă.

„Nu găsesc pe niciun site notificări. Stăm și ne spălăm fix ca în Evul Mediu! Toate blocurile din punct termic 21, indiferent dacă a fost un singur restanțier pe scară, au rămas fără apă caldă”, spune Ileana Răutu.

Femeia susține că pentru câțiva rău-platnici sunt nevoiți să sufere câteva sute de oameni.

„Datoriile la nivel de asociație care au fost declanșate de neplata unor grupuri de familii care nu au plătit de ani de zile și au sute de milioane. Sunt câte unu, doi în fiecare scară și asta afectează asociația”, menționează Ileana Răutu.

gigacalorimetru
Au fost ridicate gigacalorimetrele din cauza datoriilor neplătite

Când vor primi apă caldă

 Blocuri Tătărași
Pare că cei 500 de oameni din cartierul Tătărași vor beneficia de apă caldă odată ce rău plătitorii îți vor achita  datoriile

Președintele Punctului Termic 21 spune că nici asociația nu a fost anunțată dinainte de faptul că va fi oprită apa caldă.

„Am fost înștiințat de către C.E.T că va opri furnizarea energiei termice și că nu va da drumul atât timp cât există datorii. Ei cînd au venit și au luat gigacalorimetrele, au luat și contoarele de apă caldă. Sunt datorii către C.E.T, asociația a început să plătească. Sperăm că în viitorul apropiat vom remedia această problemă. Asociația a început să trimită deja în instanță persoanele rău platnice, și vor fi puse iar anunțuri, somații, prin care se spune clar că locatarii care au mai mult de trei luni la neplată vor fi dați în judecată”, spune Bogdan Ivan, președintele asociație.

„Sunt datorii în fiecare scară din cele 14 scări, și din cauza celor rău-platnici suferă și cei buni-platnici. Ni s-a spus că în momentul în care se vor achita din datorii atunci se va furniza și apa caldă și căldura”, zice Liliana Chelariu.

Directorul Termo Service, Alin Aivănoaei, a confirmat că se va relua furniarea apei calde în momentul în care se achită datoriile.

.„Doar celor care nu au achitat sau au datorii de foarte mult timp li s-a sistat prin procedură legală, notificare termene, prin care să stabilească achitarea restanțelor. În situația în care nu și-au achitat datoriile încă din sezonul trecut este dreptul operatorului să ridice aceste aparate și să oprească furnizarea. Aveau datorii la serviciul de termoficare în luna septembrie, când au fost notificați și li s-a ridicat gigacalorimetrul pentru că nu au achitat. Sunt datorii din sezonul trecut”, menționează Alin Aivănoaei în legătura cu situația celor 500 de oameni din cartierul Tătărași rămași fără apă caldă.

Comentarii
  • Poate nu e chiar subiectul articolului dar asociatiile astea de proprietari mananca bani degeaba is niste lipitori ale societatii in care traim !

  • D.le Aivanoaie…oare în tot orașul numai punctul termic 21 are această problemă???…oare în oraș nu m-ai sunt puncte termice cu datorii???…ori aplicați aceeași metodă la toate punctele termice cu datorii…ori vă treziți cu un proces penal pentru favorizarea anumitor puncte termice,discriminare….etc…

  • Aivanoaiei ar trebui sa le ia apartamentele celor care nu platesc. De ce sa ii pedepseasca pe cei care sunt corecti si platesc. Ar trebui sa fie dat in judecata pentru ca nu respecta contractul fata de cei ce sunt corecti si platesc.Este la fel de excroc ca si neplatitorii.
    Aceeasi situatie este si in Aeea Nicolina unde betivul Zimbreanu (despre care a mai scris acest ziar si care terorizeaza un bloc intreg) fura locatarii impreuna cu INAAP.Capuse ticaloase protejate de primarii fraudulosi.Probabil impart beneficiile.

  • Pentru zilele in care NU furnizează apa caldă conform contractului , NU ar tebui să incaseze bani acești excroci de la asociație care opresc apa bunilor platnici. De asemeni ar trebui dați injudecată de bunii plătitori pentru proastele sevicii SI SĂ LI SE CEARĂ DAUNE.

  • D.le Aivanoaie citeste legea 241/2006 art.32.aliniatul 5….„Operatorii nu au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare acelor utilizatori din imobilele condominiale care îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate. Utilizatorilor care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate aflaţi în imobile condominiale şi pentru care nu există modalitatea tehnică de debranşare individuală le vor fi recuperate debitele în instanţă”. Noua reglementare, în forma actuală, pare să vină în sprijinul bun-platnicilor, care sunt obligaţi să suporte, alături de rău-platnici, un trai de mizerie.Maine d.le Aivanoaie vei avea plângere penală la parchet….pentru abuz …

  • 1) Operatorii au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată a facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei ori de la reţelele publice de canalizare, şi să solicite recuperarea debitelor în instanţă.
    Reviste (1)

    (2) Măsura debranşării de la reţeaua publică se poate lua numai în urma unei notificări prealabile adresate utilizatorului restant şi se poate pune în aplicare după 5 zile lucrătoare de la data primirii acesteia; transmiterea se poate face prin curier sau prin scrisoare recomandată. Procedura de notificare se va considera îndeplinită şi în cazul unui eventual refuz de primire a acesteia din partea utilizatorului.

    Pe cale de conseciinta relatia contractuala nu este cu locatarul/ proprietarul ci cu asociatia prin presedinte sau administrator , in sarcina careia cade recuperarea sumelor datorate de la cei care au datorii si achitarea facturilor in termenul prevazut .
    poate ar trebui sa va evaluati presedintele/ administratorul si sa vedeti motivele pentru care ati ajuns in aceasta situatie.
    Zi cu spor !

Adauga un comentariu