Eveniment-Social

Incredibil: Fetita de doar cinci ani, batuta de o educatoare la gradinita – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 15 iun. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Un nou scandal in sistemul de invatamant preuniversitar iesean @ Mama unei fetite de doar cinci ani a depus o plangere oficiala la Inspectoratul Scolar @  Ea acuza faptul ca fiica sa a fost batuta de o educatoare de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 14, din Canta @ „Fetita mea a fost batuta de educatoarea Nicoleta Maxim si a fost bagata in dulap pentru ca a raspuns la ore… Copilul meu are cosmaruri noaptea, plange si se trezeste spunand: mami, mami, ma bate doamna…”, declara, cu lacrimi in ochi, mama micutei @ Directorul si angajata gradinitei neaga cu vehementa acuzatiile @ Inspectorul general Camelia Gavrila sustine ca, in acest caz, este vorba de o situatie in care nu au fost respectate normele didactice

Actele de violenta din unitatile de invatamant preuniversitar iesene par scapate de sub control. De aceasta data, o ieseanca acuza faptul ca fetita ei de cinci ani a fost batuta de o educatoare de la Gradinita cu Program Prelungit (GPP) nr. 14, din Canta. Tocmai pentru a-si gasi dreptatea, parintele a depus o plangere oficiala la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). 

„Fetita mea a fost batuta de educatoarea Nicoleta Maxim si a fost bagata in dulap pentru ca a raspuns la ore… Copilul meu are cosmaruri noaptea, plange si se trezeste spunand: mami, mami, ma bate doamna… Mai mult, intr-o alta zi, cand a fost intr-o excursie, a venit lovita si in zona intima. Eu vreau sa se faca un control la aceasta gradinita si sa se verifice si modul in care se fac inscrierile copiilor pentru ca se aduc numai plocoane. Cum e posibil sa existe anunturi la intrarea in unitate unde sa se scrie ca parintii trebuie sa aduca medicamente…”, declara, cu lacrimi in ochi, mama micutei.

„Doamna educatoare ma bate si am cosmaruri noaptea”

Cu toate ca are abia cinci ani, Sanziana este una dintre premiantele de la GPP 14. Cu vocea tremuranda, fetita dezvaluie trauma prin care trece la aceasta varsta frageda. „Doamna Nicoleta ma bate si nu stiu de ce… M-a inchis in debara, ma bate, ma trage de par si am cosmaruri noaptea. Mie imi place sa merg la gradinita, dar imi este frica sa mai merg, fiindca ma bat oamenii de acolo…”, marturiseste copilul.

In fata acestor evidente flagrante, atat directorul unitatii de invatamant prescolar, dar si educatoarea acuzata, neaga cu vehementa totul. „Am discutat cu inspectorul de management de la ISJ care raspunde de gradinite si am demontat toate acuzatiile care se aduc. Fetita plange din alte cauze… Cunosc intreaga situatie de acum dar si pe cele care au fost mai explozive si toate sunt nefondate. As dori sa mentionez ca cele doua cadre didactice acuzate au un comportament foarte frumos fata de copii si lucrul acesta poate fi confirmat de catre parinti”, declara nonsalant Otilia Caramidaru, directorul gradinitei. Principala acuzata, educatoarea Nicoleta Maxim, a tinut sa nege toate acuzatiile aduse la adresa sa. „Nu am inchis-o pe fetita in debara si nu am lovit-o. Eu iubesc copiii si nu stiu din ce cauza imi sunt aduse aceste acuze. Oricum, mama fetei este o persoana recalcitranta”, spune Maxim.

Inspectorul general Camelia Gavrila sustine ca in acest caz este vorba de o situatie in care nu au fost respectate normele didactice. „Am luat la cunostinta reclamatia facuta la gradinita si ca exista antecedente acolo… Va urma o ancheta pe care o va demara directorul si noi vom monitoriza acest lucru. Ca pedagog am discutat cu copilul, care este unul inteligent si consider ca este un derapaj pedagogic in aceasta situatie, lucru care nu este de acceptat. Vom monitoriza cu atentie tot ceea ce se intampla acolo”, a precizat Camelia Gavrila.

Adauga un comentariu