International

India, 18 000 de păsări găsite moarte pe un lac

Publicat: 20 nov. 2019

Miercuri, aproximativ 18 000 de păsări migratoare au fost găsite decedate pe Lacul Sambhar. Lacul cu apă sărată, are întinderea cea mai mare din India, în statul Rajasthan.

Lacul Sambhar, are o suprafaţă de 5.700 de km pătrați. Este localizat la 80 de kilometri sud-vest de Jaipur, capitala statului Rajasthan (nord-vestul Indiei). Anual, în fiecare sezon invernal atrage mii de păsări migratoare.

Păsările moarte au fost descoperite pentru prima dată de turiştii din zonă, în urmă cu circa 11 zile. Departamentul Forestier a strâns de pe lac până miercuri la prânz carcasele a circa 17.995 de păsări din peste 15 specii.

Circa 600 de păsări afectate sunt supuse unor tratamente în adăposturile temporare sau în iazuri din apropierea lacului. au declarat oficiali locali din districtele Jaipur şi Nagaur.

Carcasele păsărilor moarte au fost îngropate. „Încă găsim păsări moarte, însă numărul lor a scăzut”, a declarat un oficial al Departamentului Forestier, Kavita Singh.

Au fost prelevate mostre de la păsările decedate şi din apa lacului. Acestea au fost trimise la laboratoare din ţară, însă cauza morţii lor nu a fost încă confirmată. Varianta gripei aviare a fost însă exclusă, a spus Singh.

Testele iniţiale realizate de un laborator din Rajasthan au indicat posibila cauză a deceselor ca fiind botulismul aviar, o boală neuromusculară gravă întâlnită la păsări provocată de ingestia de toxine. Dar, această variantă nu a fost deocamdată confirmată, au menționat oficialii.loading...

Adauga un comentariu