National

Indicele ROBOR pare să nu se oprească din creştere. Ce nivel a atins

Publicat: 19 mart. 2020

Veștile proaste apar zilnic pentru românii cu rate. Indicele ROBOR la 60 de zile, indicele în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, pare să nu se mai oprească din creştere. Joi, 19 martie 2020, a crescut la 3,24%, de la 3,20% miercuri, conform datelor afişate pe site-ul Băncii Naţionale a României.

Aprecierea ROBOR din ultima săptămână a fost una în salturi, accelerată, în contextul în care ROBOR la trei luni era 2,86% în data de 12 martie.

Nivelul ROBOR a început să se ridice săptămâna trecută după depunerea mandatului, joi, 12 martie, de către premierul desemnat Florin Cîţu. De asmenea şi pe fondul accentuării crizei coronavirus şi implicit a turbulenţelor din pieţele financiare. De la începutul lunii februarie, ROBOR intrase pe o tendinţă vizibilă de scădere.

ROBOR la şase luni a sărit, de asemenea, la 3,30%, joi, de la 3,27%, cât era marţi. Vineri, 13 martie, ROBOR la 6 luni era cotat la 3,10%, după ce a sărit de la 3,00%, cât a fost joi, 12 martie.

Comentarii
  • Lasati ca bancile astea perverse accepta amanarea platii ratelor insa duc roborul la 5. RUSINE MOSNEGILOR ISARESCU + VASILESCU….vediti ca va cauta virusul chinezesc

Adauga un comentariu