Local

Individul care a încercat să taie gâtul unei femei în această seară a violat în trecut un copil şi a furat un dosar din Tribunalul Iaşi – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 08 oct. 2020

Bărbatul care a agresat o femeie în această seară, cu intenția de a o ucide, nu este la prima infracțiune. F. Valeriu, în vârstă de 52 de ani ar fi violat și sechestrat un băiat în urmă cu 21 de ani. În noaptea de 23/24 iunie 1999, un băiețel a fost sechestrat de F. Valeriu în pădurea din vecinătatea triajului Socola. Acesta l-a legat pe copil de mâini şi de picioare cu şireturile de la adidaşii nou cumpăraţi şi i-a îndesat pământ în gură pentru că urletele lui de durere să nu fie auzite. După aceea, timp de mai multe ore l-a violat, după care bestia l-a supus la chinuri groaznice. Andrei, victima lui Valeriu, a fost internat la secţia de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului „Sf. Maria”. Din informațiile pe care le aveau polițiștii, Valeriu l-a momit pe copil până la bazar, apoi l-a sechestrat ameninţându-l cu un cuţit.

A fost eliberat din Penitenciar pentru că s-a automutilat și nu existau fonduri pentru tratarea sa

Cunoscut și pentru alte tâlhării, a fost reţinut în februarie 1999 şi apoi arestat preventiv, dar a fost eliberat în urma unei automutilări. F. Valeriu şi-a introdus colţul unei furculiţe în coaste şi pentru că Penitenciarul nu a avut bani pentru îngrijirea sub stare de arest a fost eliberat.

„Este un mod aproape sigur prin care cei condamnaţi pot scăpa de puşcărie şi, ajungând pe străzi, comit noi crime”, a remarcat revoltat căpitanul Ioan Josanu, cel care a anchetat cazul.

La scurt timp F. Valeriu a recidivat

După doi ani de la producerea evenimentului, F. Valeriu nu a dat semne că s-a îndreptat câtuşi de puţin. A fost arestat din nou pe 13 iulie 2002 pentru comiterea a două tâlharii. Pe 8 iunie 2002, ziua în amiaza mare, infractorul l-a lovit cu palmele şi pumnii pe Ionel Ichim, care se afla în zona Podul de Piatră, după care i-a sustras acestuia bicicleta Mountain Bike, în valoare de 2,1 milioane lei vechi. La incident a intervenit şi martorul G. Romanov, însă acesta din urmă a fost şi el agresat. În fata anchetatorilor, F. Valeriu nu a recunoscut agresiunea, ci doar că a furat bicicleta.

A doua tâlhărie a avut loc pe data de 27 iunie 2002. Tâlharul l-a acostat pe tânărul A. C. Paraschiv, în dreptul Bisericii Sf. Vineri, după care l-a lovit pe acesta cu piciorul în bărbie şi i-a furat telefonul mobil, în valoare de 2 milioane lei vechi. În urma agresiunii, victimă a avut nevoie de 28 – 30 de zile de îngrijiri medicale, prezentând o fractură de mandibulă. Pe perioada procesului, Paraschiv a solicitat despăgubiri în valoare de 5 milioane lei vechi, suma ce reprezintă telefonul sustras şi cheltuielile de spitalizare.

În această seară, F. Valeriu a vrut să-i taie capul iubitei de faţă cu mama acesteia, după ce a trântit-o lângă o maşină

Scene şocante în această seară la Iași! În zona Galata, o tânără a fost agresată de un bărbat în vârstă de 52 de ani chiar în fața mamei sale. Scenele incredibile au fost surprinse de un participant al traficului. Femeia a fost trântită lângă autoturism. Bărbatul, F. Valeriu avea intenția de a o omorî. Până în momentul în care oamenii legii au ajuns la fața locului, individul agresiv a fugit. În aceste momente, mai multe echipaje de poliție îl caută.

Femeia a fost trasnportată la spital pentru a avea parte de îngrijirile medicale necesare. Nu este pentru prima dată când apar astfel de imagini în care femeile sunt supuse unor violențe greu de imaginat. În urma intervenției prompte a polițiștilor şi activităților operative desfășurate, bărbatul a fost găsit pe raza municipiului Iași și a fost condus la cercetări. Potrivit informațiilor pe care reporterii Cotidianului BZI le dețin, se pare că femeia a avut o relație de concubinaj cu agresorul. Aceștia s-au întâlnit întâmplător în această seară. Din păcate, în urma conflictului, mama tinerei a fost lovită superficial cu cuțitul.

Click aici pentru a vedea imaginile surprinse.

Comentarii
  • Dl gatlan, e normal ca polițiștii sa protejeze drepturile infractorilor, sa ii mascheze asa, cu glugi, geci în cap?!? Dar pe oamenii cinstiți nu ii protejează polițiștii? E bine asa?! Asta e o tara normala?! Asa trebuie sa facă polițiștii, sa aibă grija sa nu fie pozați criminalii, asta e preocuparea lor principala?!? Halal! Bravo! Bravo! Bravo!

  • Si tu mai tai capuri la fete fututi mortisorii ma.tii, ahh nu eram și eu prin zona sa îți fut vreo 2, violai copiii a? Ah ca iti băgăm pula în gura în strada

  • Lasati in libertate ca nu reprezinta pericol public! Violurile ..bataile conjugale si ineptiile direct in tribunal..acolo numai sfinti si oameni corect! Corupti toti!

  • Of. In zona Galata se întâmplă multe.ba trafic de droguri, ba bătăi, acum și nebunia asta. Credeți ma ca din mai de cand s a scos starea de urgenta e o galagie maxima. Intr o noapte erau pe putini 10 baietani se alergau dădeau cu picioarele prin mașini și urlau ca nebunii. Am chemat politia, dar nu i au mai prins. La miezul nopții urla demenți ca nebunii iar nimeni nu face nimic. Majoritatea care locuiesc în zona nu vor sa depună sesizari.

  • mai da-ti drumul la spanzuratori, la ghilotine, la pluton de executie ca nu se mai poate. 50+1% din populatia Romaniei a luat-o pe aratura. numau ai frica si obraz fata de nimeni si nimic. spanzurati la km 0 al Iasului vreo 30 de infractori sa vedeti voi ce se linistesc apoi, se vor gandi de 2 ori inainte s-o comita.

  • Plătim polițiști să se plimbe pe străzi să atenționează moșii și babele să poarte masca nu aveam polițiști pentru munca de prevenire sant de râsul lumii niste papițoi

  • Hai, nu-l faceti si pe asta interlop sau locotenentul cuiva ?
    Face parnaie, dar nu foarte multa. Iese rapid pentru buna purtare si sigur recidiveaza iar.

  • Eu unul ia-si da nota 10 cu (–)celui ce a facut pozele nu se vede si nu se intelege nimic din poze.Daca esti un profesionist in jurnalism fa-o cu drag pentru meseria ta daca nu fate cioban la oi ca si acolo incurand,o să-ți trebuiasca cred 4 clase ca sa stii sa-ti numeri oile.Incat despre individ ca intotdeauna o sa scape dupa un an sau chiar mai devreme.

Adauga un comentariu