Local

Individul suspectat că și-a ucis mama a fost arestat preventiv!

Publicat: 08 feb. 2020

Bărbatul în vârstă de 44 ani, suspectat că, recent, și-a ucis propria mamă, a fost arestat. Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Constantin Roman.

„Instanța dispune încunoștințarea autorității competente, DGASP Iași, care, împreună cu bunica maternă, va asigura, pe durata executării măsurii preventive, luarea măsurilor de ocrotire pentru cei doi copii minori ai inculpatului”, au precizat magistrații. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Amintim că individul din localitatea Gâștești (Pașcani) este suspectat că și-a ucis fără milă propria mamă. Astfel, autoritățile au fost alertate cu privire la faptul că o femeie a decedat în locuința ei din Gâștești. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, echipajul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul victimei. De asemenea, polițiștii, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au întocmit un dosar penal sub acuzația de omor.

Cum a izbucnit totul

Anchetatorii au afirmat că individul a intrat în camera mamei sale, împreună cu care locuia, iar cei doi au început să se certe de la o anexă a casei, respectiv bucătăria. Cei doi și-ar fi disputat cine ar trebui să stea în acea anexă. Oamenii legii au menționat că, la un moment dat, femeia în vârstă de 84 de ani și-ar fi mușcat fiul de 44 de ani de un deget de la mână, clipă în care individul a trântit-o pe cea care i-a dat viață cu fața pe un pat.

Anchetatorii au mai afirmat că individul a pus mâna pe un lemn de foc, cu care și-a lovit mama în ceafă de patru-cinci ori. În momentul în care a realizat ce a făcut, individul a mers la un vecin, acesta din urmă alertând autoritățile.
La scurt timp, suspectul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Medicii au constatat că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Adauga un comentariu