Actualitate

Inedit! Autorităţile din Rep. Moldova au sudat uşile unui bloc aflat în carantină

Publicat: 08 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un bloc din centrul capitalei a fost plasat în carantină din cauza mai multor cazuri confirmate de Covid-19. Responsabilii de la Pretura Sectorului Centrul au publicat imagini cu momentul în care uşile clădirii sunt sudate, astfel încât oamenii să nu poată intra sau ieşi. A fost lăsată o singură uşă, păzită de oamenii legii.

Blocul se afla pe strada V. Cheltuiala, nr. 9/2.

Totuşi, autorităţile spun că se permite ieşirea din bloc printr-o altă uşă, doar a unui membru al familiei, o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente şi medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere şi completarea unui permis special.

Totodată, locatarii blocului trebuie să anunţe zilnic medicul de familie despre starea lor de sănătate. Inspectoratul de Poliţie Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului. Pentru a monitoriza intrările/ieşirile locatarilor de către Întreprinderea Municipală Prestări Servicii Locative Centru au fost blocate uşile auxiliare blocului. Cei care nu vor respecta carantina vor fi pedepsiţi contravenţional.

Adauga un comentariu