Titlurile zilei

Inedit! Zona Metropolitană se dezvoltă! Un centru comercial de 2 milioane de euro va fi construit în Valea Lupului – FOTO

Publicat: 15 feb. 2020

CUBIC CENTER se va numi primul centru comercial din Valea Lupului. Ieri, proiectul a fost supus dezbaterii publice la sediul primăriei din comună. Investiția de 2 milioane de euro va deservi aproximativ 4.000 de locuitori. Inaugurarea este programată pentru începutul anului viitor. „Vreau să vă spun că, în primul rând, vreau să fac ceva frumos. O să fie alături de cartierul Cubic Village. Nu afacerea este totul. Dacă voiam să fie o afacere, construiam locuințe colective P+4. Așa ceva lipsea în zonă”, a declarat omul de afaceri Radu Băcăoanu.

Comunele din jurul municipiului Iași se află într-o continuă dezvoltare, mai ales pe partea imobiliară. Dezvoltatorii au investit sume colosale în construirea de case și locuințe colective. Însă, pe partea de servicii nu există oferte pentru cartierele rezidențiale. Soluția a venit din partea societății Sitera Development SRL, deținută de către omul de afaceri Radu Băcăoanu.

În cursul zilei de ieri, a fost supus dezbaterii publice un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui centru comercial în comuna Valea Lupului, pe strada Soarelui. Regimul de înălțime propus este de D+P+1, pe o suprafață de teren de 2.000 metri pătrați. La final, imobilul va avea o suprafață utilă de 2.500 metri pătrați. Centrul comercial va beneficia de aproximativ 40 de locuri de parcare destinate clienților și angajaților. Omul de afaceri speră că va finaliza investiția la începutul anului viitor, efortul financiar fiind de 2 milioane de euro. La dezbaterea desfășurată în sediul primăriei Valea Lupului, primarul Dumitru Mihăiluc a precizat că un astfel de proiect vine în întâmpinarea nevoilor comunității. Întâlnirile cu locuitorii comunei vor fi reluate și în perioada următoare.

Totul se va închiria

Noua clădire CUBIC CENTER va găzdui mai multe activități ce se vor adresa unui grup țintă de cel puțin 4.000 de locuitori din apropierea obiectivului. Clădirea va găzdui o bancă, un supermarket, cabinete medicale, sală de fitness, farmacie, birouri etc. Contactat telefonic, Radu Băcăoanu a explicat că a gândit proiectul în primul rând pentru comunitate.

„Vreau să vă spun că, în primul rând, vreau să fac ceva frumos. O să fie alături de cartierul Cubic Village. Nu afacerea este totul. Dacă voiam să fie o afacere, construiam locuințe colective P+4. Așa ceva lipsea în zonă. Strada Soarelui a devenit o arteră principală și cred că este un punct important”, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

Prețul în zonă pentru închiriere spațiu comercial este de 10 euro/mp.

Premiat pentru Cubic Village

La finalul anului trecut, cartierul Cubic Village a fost premiat la Bienala de Arhitectură, eveniment desfășurat în complexul Palas. Proiectul de case Cubic Village, din comuna Valea Lupului, a primit „mențiune” din partea juraților. Proiectul Cubic Village nu se află la final. Totul a început în 2017 cu o suprafață de 30.000 metri pătrați. Deja au fost date în folosință 110 case, urmând ca în cursul acestui an să fie finalizate încă 50. Casele sunt spațioase, având suprafețe utile între 120 – 150 mp. Prețurile variază între 80.000 și 98.000 euro.

„Cubic Village este situat pe una dintre cel mai frumoase coline ale Iașului, în zona Popas Păcurari – Rediu, și oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului, fiind totodată locul ideal pentru cei care doresc să se bucure de liniște, departe de agitația urbană, un cartier de locuințe, construite în stil minimalist, dar și elegant, în același timp. În fiecare dintre case, elementele funcționalității moderne se îmbină cu esteticul și cu nevoile vieții contemporane. În mod inovator, construcția oferă spațiului de locuit o nouă perspectivă și o nouă dimensiune. Suprafețele capătă forme nebănuite, camerele cunosc o altă aranjare, ferestrele mari creează o atmosferă plăcută”, se arată în prezentarea Cubic Village.

Adauga un comentariu