Prima pagină » Radio » Actualitate » Infectia urinara poate fi tratata cu bicarbonat de sodiu. Care este doza optima pentru a nu avea efecte secundare
Infectia urinara poate fi tratata cu bicarbonat de sodiu. Care este doza optima pentru a nu avea efecte secundare

Infectia urinara poate fi tratata cu bicarbonat de sodiu. Care este doza optima pentru a nu avea efecte secundare

09 aug. 2018, 16:14,
în Bzi.ro
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:20289;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Infectiile tractului urinar se numara printre cele mai des intalnite tipuri de infectii la persoanele adulte. Sunt de 10 ori mai frecvente la femei decat la barbati. Alte persoane cu risc mai mare de infectii urinare sunt femeile gravide si diabeticii. Infectia poate afecta orice parte a sistemului urinar – vezica urinara, rinichii, uretra sau ureterele.

Infectie urinara – simptome

– durere sau senzatie de arsura in timpul urinarii;

– nevoia urgenta de a urina putin cate putin;

– urina tulbure sau rosiatica, cu miros neplacut.

In cazul infectiilor severe, pot sa apara simptome mai grave, precum dureri pelviene sau abdominale, insotite de frisoane, voma si greata.

Bicarbonat de sodiu pentru infectii urinare

Dat fiind rezistenta crescuta la antibiotice aparuta pe fondul utilizarii excesive a acestor medicamente, tot mai multe persoane cauta solutionarea problemei in mod naturist. Unul din cele mai cautate remedii naturiste pentru infectiile urinare este bicarbonatul de sodiu.

Dr. Laurie Steelsmith, autorul cartii „Natural choices for women’s health”, sustine ca consumul amestecului de bicarbonat de sodiu si apa poate ameliora senzatia de arsura si reduce nevoia urgenta de a urina.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient alcalin care poate reduce aciditatea urinei. Tocmai aceasta aciditate a urinei provoaca dureri si arsura la persoanele cu infectii urinare.

Cel mai recent studiu pe aceasta tema a fost realizat in 2017 de cercetatorii de la Universitatea Necmettin Erbakan din Turcia – Departamentul de Urologie – Facultatea de Medicina Meram.

Acestia au demonstrat ca alcalinizarea urinei prin administrarea orala de bicarbonat de sodiu la femeile cu infectii urinare inferioare a produs efecte pozitive la nivelul simptomelor.

Atentie la doza

Desi este un remediu natural, bicarbonatul de sodiu poate face rau daca este administrat in doze mari. Exista numeroase cazuri de persoane care au ajuns la urgenta cu sangerari severe dupa ce au consumat bicarbonat de sodiu.

Doza sigura pentru adulti este 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, la fiecare 2 ore, dizolvata in 100-200 ml de apa. Depasirea acestei cantitati poate cauza complicatii: greata, voma, dureri abdominale si, in cazuri rare, convulsii, coma sau deces.

Un alt aspect important de care trebuie sa tinem seama este ca bicarbonatul de sodiu nu poate inlocui tratamentul conventional al unei infectii urinare. Consultati medicul inainte de a folosi bicarbonatul in acest scop.

Sub nicio forma o infectie urinara nu trebuie tratata doar cu bicarbonat de sodiu. Este nevoie de antibiotice pentru a ucide bacteria care a produs infectia in prima instanta. Lasata netratata, infectia se poate raspandi la rinichi cauzand daune severe, si poate patrunde de asemenea in fluxul sanguin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`