Economic Local

Înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași va fi de interes județean. Proiectul este pe masa consilierilor

Publicat: 21 oct. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași va fi de interes județean. Proiectul este pe masa consilierilor
Proiectul privind înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași, pe masa consilierilor județeni

Proiectul privind înființării centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași este pe masa consilierilor. Aceștia îl vor aproba ca fiind o lucrare de utilitate publică de interes județean

La finalul săptămânii viitoare, consilierii județeni se vor reuni pentru a supune votului peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la aprobarea ca lucrare de utilitate publică de interes județean a proiectului „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”. Obiectivele specifice ale acestuia vizează reabilitarea și modernizarea mai multor sectoare de drum.

Proiectul privind înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași, pe masa consilierilor județeni

În cadrul ședinței din data de 27 octombrie 2023, aleșii județului vor aproba ca proiectul „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași” să fie o lucrare de utilitate publică de interes județean.

„Se aprobă declararea obiectivului de investiții Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași” ca lucrare de utilitate publică de interes județean.

Se aprobă planul de amplasament al lucrării. În contextul lansării apelului destinat pregătirii de proiecte de infrastructura prin Programul Operațional Asistenta Tehnica (POAT) 2014-2020, Axa prioritara 1 Întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte finanțate din FESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri, Obiectivul Specific 1.1 Întărirea capacității beneficiarilor de proiecte finanțate din FESI de a pregăti și de a implementa proiecte mature, Acțiunea 1.1.1 Asistența orizontala pentru beneficiarii FESI și specifică pentru beneficiarii POAT, POIM si POC, inclusiv instruire pentru aceștia și pentru potențialii beneficiari FESI, Consiliul Județean Iași a depus la ADR Nord-Est Piatra Neamț Fișa de proiect cu titlul «Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iaşi» înregistrata la ADR cu nr. 8023/01.09.2020, fiind încheiat contractul de finanțare nr. 1.1.152/ SMIS 145313.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesibilității și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin modernizarea a 73,081 km de drumuri județene din județul Iași aflate în proximitatea TEN-T și conectarea a 7 unități administrativ teritoriale urbane și rurale la rețeaua TEN-T”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus votului, pe 27 octombrie 2023, în cadrul ședinței ordinare.

Conducerea Consiliului Județean a precizat că lucrarea va fi gata până în 2025

În cadrul ședinței din 27 septembrie 2023, consilierii județeni au aprobat un proiect care face referire la realizarea centurii ușoare a Iașului: proiect de hotărâre privind însușirea în inventarul domeniului public al județului Iași și administrarea Consiliului Județean Iași a tronsonului de drum cuprins între DJ 248D (intersecția str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247A, cu o lungime de 1,650 km parte din numărul cadastral 71570, UAT Bârnova județul Iași, în vederea realizării obiectivului de investiții „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”. Conducerea Consiliului Județean a precizat că lucrarea va fi gata până în 2025.

„Perioada 2024-2025 ne va găsi într-un moment în care, în jurul Municipiului Iași, vom avea un drum județean, pe care îl numim centură ușoară. Proiectul se suprapune peste tot ce avem astăzi ca drumuri județene. Prin acest proiect, cu finanțare europeană, vom reabilita și moderniza 73 kilometri de drumuri județene. Drumurile vor fi reabilitate cu acostament consolidat pentru a satisface nu doar nevoile de mobilitate ale cetățenilor sau a celor care s-au mutat în zona rezidențială, ci va aduce și dezvoltarea comunităților”, a spus, atunci, Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Consilierii vor aproba proiectul „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași” ca fiind unul de utilitate publică de interes județean. Ședința va avea loc spre finalul săptămânii viitoare.

Comentarii
Adauga un comentariu