National

Informaţii bombă în dosarul DNA Timişoara! Numele lui Liviu Dragnea apare în dosar – UPDATE

Publicat: 13 dec. 2019

UPDATE: Mihai Fifor a oferit declarații, vineri, după ce a ieșit de la sediul  DNA Timișoara. Acesta a afirmat că nu are cunoștintă despre mita din cadrul PSD Arad. Fifor susține că a aflat din presă despre cele relatate în dosar și că va spijini instituțiile abilitate pentru derularea acestui caz cât mai rapid posibil.

„Era firesc să răspund solicitărilor procurorilor de caz. Nu am avut nimic de ascuns. Respect legea. Am spus că dacă vreodată e nevoie mă voi pune la dispoziția organelor  de cercetare. Vreau să spun că nu am cunoștință de ce s-a întâmplat în acest dosar. Am văzut în presă. Dezavuez în mod ferm. Respect legea. Pe de alta parte, sprijin activitatea instituțiilor abilitate pentru a face lumină în acest cez pentru ca lucrurile să fie lămurite cum prevede lege. E important să se finalizeze acest caz”, a spus Mihai Fifor după ce a ieșit de la DNA Timișoara.

Știre inițială

Informaţii bombă în dosarul DNA Timişoara. În această dimineaţă, Mihai Fifor a fost citat la DNA Timişoara. La intrarea în sediu acesta a declarat că a fost adus în calitate de martor. Fifor a fost însoţit şi de avocatul lui. La ora 12.00, la sediul DNA Timişoara este aşteptat şi fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

În dosarul instrumentat de procurori sunt cercetaţi trei parlamentari. Iniţial au fost reţinute opt persoane, printre care şi Cristian Ispravnic, şeful DRD Timişoara. Ulterior reţinerii, Ispravnic a fost eliberat şi plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La baza anchetei au stat stenogramele obţinute de DNA. În aceste stenograme apare şi numele lui Liviu Dragnea, dar şi a Vioricai Dancila. Aceasta dădea ordin de ocupare a posturilor.

Informaţii bombă în dosarul DNA Timişoara. Iată cum apar numele lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă în dosarul DNA:

„În ziua de 19.06.2019, organele de anchetă au procedat la audierea în calitate de suspect a lui Munteanu Bogdan, la vremea respectivă şef al Departamentului Venituri din cadrul D.R.D.P. Timişoara, care a recunoscut în totalitate faptele reţinute în sarcina sa, arătând că, într-adevăr, pentru a fi numit şi menţinut în această funcţia de conducere este necesar să colecteze sume de bani » * de la subalterni sau din alte activităţi licite, pentru a fi predate la Organizaţia Judeţeană a P.S.D. Arad sau lui Căprar Dorel Gheorghe, preşedintele organizaţiei, care, la rândul său, pretindea că le depune la partid sau le remite direct preşedintelui P.S.D. la nivel naţional de la vremea respectivă, Liviu Nicolae Dragnea”.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că ocuparea nelegală a unor funcţii se făcea cu exercitarea unor influenţe politice.

Astfel, se arată în dosar, „în ziua de 27.08.2019, Ispravnic Cristian s-a aflat în judeţul Caraş Severin la o întâlnire cu factorii politici din cadrul P.S.D. din zonă, întâlnire la care a participat şi preşedinta P.S.D. la nivel naţional, Viorica Dăncilă”.

Cu această ocazie, Ispravnic a apelat-o pe Carmen Gheorghiţă din cadrul D.R.D.P. Timişoara, comunicându-i să nu trimită documentele pentru numirea lui Mircea Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului Venituri întrucât a intervenit în favoarea lui Mirel Pascu însăşi Viorica Dăncilă: „De aia te-am sunat, că-i urgent. Uită („uite” n.ns.), îs cu domnu’ ministru … A … Chestia cu Mirel şi cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier. Deci, n-are el nicio treabă, n-are ce să facă. îi ordin şi asupra lui. M-ai înţeles? … Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne şef de Serviciu şi ăla merge şef Departament. Na, că-i… Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis … Pfa … mă, nu mai … Na. Deci, când termini cu şedinţa asta, chemi pe Desa, chemi pe Mircea şi găsim calea să … O zis, nu cumva să dai drumu’! Iţi dai seama, dacă ăla aude că-i dat drumu’ …”.loading...

Adauga un comentariu