International

Informaţiile din serialul El Chapo s-au confirmat! Care era nivelul până la care ajungea mita

Publicat: 11 dec. 2019

Fostul șef al forţelor de securitate mexicane a fost inculpat de un tribunal din New York sub acuzația că a acceptat o avere drept mită de la Joaquin „El Chapo” Guzman, şeful faimosului cartel din Sinaloa pentru a-l lăsa să opereze fără probleme în Mexic, relatează Associated Press.

Genaro Garcia Luna, de 51 de ani, a fost acuzat de instanța federală din Brooklyn pentru complot la trafic de cocaină și declarații false.

Garcia Luna, rezident în Florida, a fost arestat luni de agenții federali din Dallas, unde a avut o primă înfățișare în instanță marți după-amiază. El a renunțat la dreptul său la o audiere pentru a-i stabili identitatea și va rămâne în arest în așteptarea unei audieri pentru cauțiune pe 17 decembrie.

Procurorii din Brooklyn au declarat că vor solicita mutarea lui Garcia Luna la New York, unde El Chapo s-a confruntat cu un proces în 2018. Juraţii au ascultat mărturia fostului membru al cartelului Jesus Zambada care a declarat că el personal i-a plătit pe ascuns cel puțin 6 milioane de dolari lui Garcia Luna, în numele fratelui său mai mare şi șefaul cartelului, Ismael „El Mayo” Zambada.

Banii au fost livrați în timpul a două întâlniri într-un restaurant din Mexic, între începutul anului 2005 și sfârșitul anului 2007, a spus el.loading...

Adauga un comentariu