National

Infracțiuni, descoperite de polițiștii de frontieră din Galați și Albița

Publicat: 15 sept. 2020

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

Un bărbat din Republica Moldova deținea un permis de conducere fals

În data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 08.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din R. Moldova, V.I., în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra tânărului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, valabil pentru categoriile „B1, B, C1, C, BE și CE”, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control, prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul unei sumei de bani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.”, a precizat  purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, Inspector de poliție Mădălina Carp.

Renault Megane Scenic radiat din circulaţie, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat, în trafic, conducând un autoturism neîmatriculat.

În ziua de 13 septembrie a.c, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, G.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Renault Megane Scenic, înmatriculat în Olanda.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport este radiat din circulaţie de autorităţile din Olanda începând cu data de 28.08.2020.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, Subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Căutat de autorităţile din Spania pentru trafic de droguri, depistat la controlul de frontieră

 Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova căutat de autorităţile din Spania pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri și contrabandă cu țigări.

În data de 15 septembrie  a.c, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,cetățeanul din  R. Moldova  B.S., în vârstă de 33 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele tânărului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Spania, la data de 18.02.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri și contrabandă cu țigări pe teritoriul  Spaniei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”, potrivit sursei citate.

Adauga un comentariu