Magazin

Îngrijire specială în sezonul rece – tipuri de uleiuri naturale

Publicat: 26 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Îngrijire specială în sezonul rece - tipuri de uleiuri naturale

În perioada rece a anului pielea noastră are nevoie de o îngrijire  și hidratare suplimentară. Influențele nocive ale mediului extern afectează în mod direct starea generală a epidermei, din acest motiv, uleiurile naturale ne vin în ajutor. Descoperă o gamă largă de produse cosmetice de înaltă calitate în magazinul online makeup.ro, pentru a menține cât mai mult timp posibil sănătatea și frumusețea corpului tău!

Uleiurile pentru piele sunt clasificate în trei tipuri principale: esențiale, de bază și cosmetice.

  • Uleiurile esențiale au la bază o compoziție pură, foarte concentrată, ce constă dintr-un amestec de substanțe volatile. Sunt produse prin distilare cu apă sau cu abur din flori și plante.
  • Uleiurile cosmetice sunt produse gata de utilizare. Acestea conțin mai multe ingrediente, printre care:

-uleiuri de bază;

-Uleiuri esentiale;

-emulgatori;

-apă;

-extracte naturale.

  • Uleiurile vegetale naturale, la rândul lor, sunt împărțite în uleiuri lichide și unt. În cosmetologie se folosesc uleiuri naturale, realizate prin presare la rece. Uleiurile naturale sunt doar un depozit de microelemente și vitamine utile. Sunt numite și uleiuri de bază, deoarece sunt “fundament ” pentru uleiurile esențiale.
  • Unturile sunt uleiuri naturale în formă solidă. Acestea sunt folosite la fabricarea măștilor, cremelor sau a balsamurilor de buze de casă, topite în prealabil într-o baie de apă. Unturile pot fi îmbogățite cu uleiuri esențiale. Cele mai populare unturi sunt: unt de cocos; de shea; de cacao.

Uleiurile au abilități excelente de „penetrare”, sunt absorbite rapid și îmbunătățesc semnificativ  nu doar straturile superioare ale epidermei, ci și grăsimea subcutanată.

Acestea restabilesc echilibrul de oxigen al pielii și ajută la hidratarea și tonifierea acesteia.

Uleiurile pot avea efecte antiinflamatorii, hidratante, tonifiante și anticelulitice asupra pielii. Există o serie de compoziții, care sunt indispensabile în tratamentul pielii problematice (acnee, reacții alergice).

Cele mai căutate și benefice uleiuri esențiale pentru piele:

-lavandă;

-arbore de ceai;

-citrice;

-trandafir;

-patchouli.

Uleiul de lavandă are proprietăți bactericide, sedative și tonice, activează reînnoirea țesutului pielii, ameliorează senzațiile de iritație. Este excelent pentru arsuri și acnee. Aplicați ulei de lavandă nediluat pe zona afectată (acnee) de mai multe ori pe zi.

Pentru tenul gras și problematic, uleiul esențial de arbore de ceai este perfect. Este suficient să aplicați uleiul de mai multe ori pe zona afectată și inflamația va fi redusă semnificativ.

Uleiurile esențiale de citrice sunt o încărcătură de energie, aroma lor îmbunătățește starea de spirit și sănătatea emoțională. Uleiul de portocale este utilizat pe scară largă în cosmetologie, în special în lupta împotriva celulitei.

Uleiul de trandafir are un efect puternic anti-îmbătrânire. Hidratează, tonifică și umple celulele pielii cu putere și energie. Acesta este folosit activ în prevenirea ridurilor și este foarte eficient în lupta împotriva modificărilor de vârstă.

Uleiul de patchouli este utilizat pe scară largă în cosmetologie. Acesta hidratează pielea, îi conferă prospețime și elasticitate, strânge porii, elimină iritația și, de asemenea, promovează reînnoirea rapidă a celulelor epidermice.

Uleiuri naturale (de bază) pentru pielea feței și a corpului

Uleiuri vegetale utile pentru piele:

-măsline;

-jojoba;

-cătină;

-nucă de cocos;

-ulei din semințe de struguri.

Uleiul de jojoba este folosit destul de activ în scopuri cosmetice. Are proprietăți antiseptice, hidratante, antiinflamatoare, hipoalergenice și alte proprietăți medicinale. Acesta tonifică și hidratează pielea, îi îmbunătățește elasticitatea, combate erupțiile, reduce ridurile (în special din jurul ochilor) și îmbunătățește tenul. Acesta este benefic pentru pielea buzelor, catifelează și hidratează instantaneu.

Uleiul din sâmburi de struguri este unic prin versatilitate și se potrivește tuturor tipurilor de piele. Conține polifenoli, care sunt similare ca structură cu hormonul feminin estrogen, care controlează producția de colagen și încetinește procesul de îmbătrânire.

Uleiurile de ricin și de in sunt, de asemenea, bune pentru piele, dar sunt folosite mai des pentru îngrijirea părului.

Ai grijă de tine și sănătatea corpului tău!

Adauga un comentariu