Local

Înjunghiat în piept de către cumnat, după un conflict spontan! Victima a ajuns în stare gravă la spital! Operat de urgență!

Publicat: 02 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înjunghiat în piept de către cumnat după un conflict spontan Victima a ajuns în stare gravă la spital Operat de urgență

Judecătorii ieșeni au dispus majorarea pedepsei primite de către un bărbat de 39 de ani. Acesta a fost condamnat pentru că ar fi vrut să își ucidă cumnatul

Un individ s-a ales cu o pedeapsă mai mare, după ce a fost acuzat că ar fi vrut să facă moarte de om.
Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au dispus majorarea pedepsei primite de către Adrian Costel Șoloncă, de la trei ani și opt luni de închisoare, la patru ani și patru luni de pușcărie, pentru tentativă de omor. Sentința este definitivă.

Locuiau în aceeași curte

Procesul individului a început în urmă cu câteva luni. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Șoloncă (39 de ani), pentru tentativă de omor.

Oamenii legii au constatat că inculpatul locuiește împreună cu sora lui într-o locuință principală și o anexă locuibilă (bucătărie), acestea fiind amplasate în aceeași curte, în partea de nord-vest a localității Scobinți, din județul Iași.

Conform înțelegerii dintre cei doi, individului i-a revenit imobilul principal, iar surorii sale – anexa, în care aceasta locuia la momentul faptei împreună cu concubinul ei. Pentru o lungă perioadă de timp, inculpatul a fost plecat la muncă în străinătate, respectiv în Germania și Spania, iar, când a revenit în țară, în urmă aproximativ doi ani, s-a angajat la o firmă de construcții din Tulcea.

Corecție fizică severă

În luna mai 2019, individul a revenit pentru mai multe zile la domiciliu, timp în care ar fi asistat la un moment în care persoana vătămată a agresat-o pe sora lui. În acele împrejurări, el a intervenit pentru a aplana conflictul, aplicându-i o corecție fizică, destul de severă, persoanei vătămate.

„În seara zilei de 7 iulie 2019, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice și al unei stări conflictuale preexistente, inculpatul l-a înjunghiat cu un cuțit în piept pe numitul C.P., concubinul surorii sale. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul de Pneumologie Iași, unde a fost supusă la două intervenții chirurgicale. Victima a suferit o plagă înjunghiată penetrantă supramamelonară stângă, hemotorax stâng, plagă pulmonară stângă, secțiune parțială C5 și cartilaj C5 stângi, pentru care s-a intervenit chirurgical, practicându-se toracotomie antero-lateral stângă, drenaj preural și evacuare hemotorax, leziuni care au fost de natură să îi pună acesteia viața în primejdie”, au precizat anchetatorii ieșeni.

La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor. La rândul ei, victima nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

Adauga un comentariu