National

Înmormântare cu sute de oameni, într-un cimitir privat

Publicat: 26 apr. 2020

Sute de oameni au participat, astăzi, la o înmormântare într-un cimitir privat din Baia Mare, încălcând astfel restricțiile impuse prin ordonanțele militare.

Totul s-a întâmplat, astăzi, la cimitirul Tanatorio din Baia Mare, acolo unde un bărbat, membru al comunității de romi, a fost condus pe ultimul drum.

Bărbatul nu era infectat cu coronavirus.

Sute de oameni au ajuns în zona cimitirului pentru a-l conduce pe bărbat pe ultimul drum, însă polițiștii s-au autosesizat, iar în zonă au apărut opt echipaje de Poliție și patru de la Jandarmerie.

Pentru a respecta restricțiile impuse, numai opt persoane au avut voie să intre în cimitir, însă mult mai mulți au reușit să ajungă lângă cavou.

În același timp, sute de oameni s-au aflat pe străzile din jurul cimitirului.

„Polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la prezența mai multor persoane în zona unui cimitir de pe raza municipiului reședință de județ. Echipajele de poliție s-au deplasat la fața locului și le-au solicitat cetățenilor care se aflau în perimetrul respectiv să respecte prevederile ordonanțelor militare. Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane.

Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare de către polițiști. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenție a polițiștilor, urmând a fi luate măsuri în funcție de cele constatate”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Adauga un comentariu