National

Înmormântări cu bani în plic în loc de coroane de flori. Primarul unei comune dn Hunedoara a venit cu propunerea

Publicat: 26 nov. 2022
Înmormântări cu bani în plic în loc de coroane de flori. Primarul unei comune dn Hunedoara a venit cu propunerea
Primarul a propus să se dea bani în loc de coroane de flori, la înmormântări

O idee inovativă ar urma să fie pusă în practică într-o comună din Hunedoara, după ce primarul a venit cu inițiativa de a pune bani în plic în locul coroanelor cu flori, la înmormântări. Edilul este de părere că cei care vor să-și ia rămas bun de la răposați ar trebui să dea mai bine bani familiilor îndurerate, decât flori.

Coroanele de flori la înmormântări ar trebui să fie de domeniul trecutului, în opinia unui primar din Hunedoara. Alesul comunei Vălișoara le-a propus locuitorilor să dea bani în plic familiilor care plâng moartea cuiva drag, în locul coronelor de flori.

Înmormântări cu bani în plic în loc de coroane de flori, în Hunedoara

Edilul susbliniază că suma de bani ar fi mai de folos familiei îndurerate, dar precizează că este și o alegere mai bună pentru mediu, având în vedere că majoritatea coroanelor de flori aduse la înmormântări sunt din plastic.

Astfel, primarul din Vălişoara a făcut un apel către localnici ca aceștia să pună contravaloarea coroanelor într-un plic pe care să îl dea familiei.

„De multe ori, astfel de evenimente ne iau pe nepregătite. Vreau să spun că nu e o obligaţie, dar cred că ar fi mult mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Ştim cu toţii că la un astfel de eveniment cheltuielile sunt destul de mari, mai ales dacă persoana a fost şi bolnavă şi a umblat prin spitale. Cred că e mult mai bine ca oamenii să ajute familiile în necaz cu bani. Le sunt mai de folos decât o coroană”, a transmis Camelia Bedea, primarul comunei Vălişoara.

Edilul hunedoreanu pune accentul pe beneficiul adus asupra mediului înconjurător, prin faptul că deşeurile adunate în cimitire ar fi mult mai puțin.

În cazul unei coroane de flori din plastic standard, prețul pleacă de la 45 de lei. Dacă este o coroană de flori naturale, prețul ei se poate ridica și la câteva sute de lei, ceea ce ar reprezenta un ajutor substanțial pentru familiile răposaților.
Adauga un comentariu