În data de 2 februarie 2022, Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost gazda unei întâlniri de lucru în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED” (Cod SMIS 2014+: 118327), cel mai important proiect al Ministerului Educației ce vizează învățământul preuniversitar. La eveniment au fost prezenți prof. Maria Ștefania Manea – secretar de stat, prof. Merima Carmen Petrovici – manager de proiect, membri ai echipei de management a beneficiarului (Ministerul Educației), reprezentanți ai C.N.P.E.E., precum și delegați ai partenerilor: Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv Inspectoratele Școlare Județene Iași, Bihor și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Deschiderea evenimentului a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, prilej pentru prof. Luciana Antoci, inspector școlar general al I.S.J. Iași, de a evidenția faptul că implementarea acestui curajos și inspirat proiect în 10 unități de învățământ ieșene din mediul rural va conduce la reducerea și prevenirea abandonului școlar pentru cei 1000 de elevi din grupul-țintă.
În intervenția sa, doamna secretar de stat, prof. Maria Ștefania Manea a subliniat importanța majoră pe care o are implementarea proiectului CRED pentru elevii proveniți din medii defavorizate, insistând asupra calității activităților desfășurate până în acest moment, asupra numărului impresionant de cadre didactice care au beneficiat de formare acreditată CRED – condiție pentru o educație de calitate și, nu în ultimul rând, asupra profesionalismului întregii echipe CRED.
La rândul său, doamna Merima Carmen Petrovici, în calitate de manager de proiect, a prezentat dificultățile, realizările și provocările cu care s-au confruntat membrii tuturor echipelor implicate la nivel național, considerând că această întâlnire va constitui un bun prilej de a discuta, punctual, aspecte specifice fiecărui tip de activitate, de a împărtăși din experiențe, de a identifica cele mai bune soluții pentru probleme care pot să apară.
Lucrările au continuat atât la sediul I.S.J. Iași, cât și la C.C.D. Iași, agenda incluzând discuții privind stadiul îndeplinirii indicatorilor și rezultatelor proiectului, demersuri privind optimizarea activităților de formare continuă desfășurate în cadrul acestuia, propuneri de revizuire, prezentarea unor exemple de bună practică.
Evenimentul a constituit un moment important în derularea proiectului CRED, bucurându-se de intervenții de substanță ale unor specialiști cu expertiză în domeniul educațional, recunoscuți la nivel național.