Prima pagină » National » Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor, reţinut pentru luare de mită
Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor, reţinut pentru luare de mită

Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor, reţinut pentru luare de mită

20 oct. 2023, 19:40, 2 ,
în National

Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor a fost reţinut pentru luare de mită de către procurorii DNA. Potrivit primelor informații, oficialul, alături de trei inspectori de muncă, ar fi luat între 2.000 şi 4.000 de lei de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a nu aplica sancţiuni în urma controalelor.

DNA anunţă, vineri, efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 octombrie 2023, a suspectei RACZ NADIA FLORENTINA, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Control juduciar față de alte trei inculpate

De asemenea, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de alte trei inclupate.

„Anterior, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 18 şi 20 octombrie 2023, faţă de inculpatele HRISCU DANIELA VIORICA, FLORUŢA NATALIA MĂRIOARA şi BUHAŞ AURICA, inspectori de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită, anunţă, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

Au primit de la mai mulţi oameni de afaceri diferite sume de bani

Potrivit procurorilor, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina şi celelalte trei inculpate, acţionând în echipe diferite, ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, de la mai mulţi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei.

„Sumele de bani respective ar fi fost pretinse şi primite de funcţionare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Codul Muncii, pentru diverse nereguli constatate, printre care şi pentru “munca la negru” (“primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi în perioada în care acesta/aceştia are/au contractul individual de muncă suspendat”)”, a transmis DNA.
Suspectei şi celor trei inculpate li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Comentarii
  • Toti de la stat care merg in control sau presteaza servicii publice catre cetateni iau spaga frecvent, dar foarte multi inca nu sunt prinsi sau nu au fost da-ti in gat inca, de cei ce au fost ,,obligati ” sa dea spaga.
    Ulciorul nu merge de multe ori la apa si o sa cada in plasa procurorilor toti cei ce iau spaga cand fac controale sau presteaza servicii publice catre cetateni.
    Oamenii nu mai sunt prosti si au inceput sa ii de-a in gat pe astia ce cer spaga si bine fac.

  • Hai ca se poate!……cum credeti ca unii de pe langa noi au strans averi colosale?……spaguind tot. Inspectorii sunt si ei….saraci…..Cineva ,candva, ar trebui sa se gandeasca la un mecanism prin care cel care controleaza sa aiba obligatia si raspunderea de a remedia o situatie si sa nu mai fie posibila rezolvarea cu mita. Cate „bombe” sub incidenta ISCIR sunt in Iasi si sunt „tolerate” de inspectori? Cate instalatii electrice improvizate, cu pericol evident, sunt la firmele din Iasi? Cate echipamente tehnice(utilaje) vechi, aduse de la fier vechi, sunt in functiune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024