International

Instagram, modificări. Ascunderea numărului de aprecieri

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Instagram modificări. Ascunderea numărului de aprecieri
Utilizatori din întreaga lume au sesizat problema

Platforma de socializare Instagram, testează ascunderea numărului de like-uri. Printre primele teste realizate s-au înregistrat Canada, Australia, Brazilia, Japonia, Irlanda, Italia şi Noua Zeelandă. În această perioadă s-a alăturat SUA și restul lumii.

În România, persoanele care nu mai observă numărul de aprecieri ale postărilor de pe Instagram, au fost selectate pentru test. Compania afirmă că o mare parte din utilizatori sunt afectaţi emoţional de numărul de like-uri pe care postările lor le primesc. Așadar, ascunderea acestei cifre ar putea ajuta să treacă peste frica de a publica anumite fotografii pe Instagram.

Doar utilizatorii vor fi cei care îşi pot vedea numărul real de like-uri, iar utilizatorii care văd postarea în news feed vor putea vedea doar unul sau doi prieteni care au reacţionat.

Modificarea nu este una finală

Decizia nu este una finală! După încheierea perioadei de testare, există posibilitatea întoarcerii la normal. Pe perioada testării în alte regiuni influencerii cu 5-20 de mii de fani au înregistrat scăderi în numărul de like-uri. Cele mai grave scăderi au fost înregistrate în Brazilia şi Australia. Aprecierile în aceste țări au scăzut cu 15%, în timp ce în Japonia şi UK au fost înregistrate scăderi mai mici de 5, respectiv 3%.

Această modificare, dacă va deveni permanentă, va fi o problemă pentru agenţiile care lucrează cu influenceri. Aceștia nu vor mai avea acces imediat la statistici pe baza campaniilor derulate. Așadar, vor fi constrânși să se bazeze pe ceea ce raportează influencerii și să aibă încredere că aceştia raportează corect. Instagram nu are încă o interfaţă care să ofere acces altor utilizatori la statisticile unui user.

Adauga un comentariu