Magazin

Instalarea camerelor de supraveghere acasă – ce trebuie să știți

Publicat: 28 ian. 2021

De teama hoților, de teama a ceea ce s-ar putea întâmpla în lipsa proprietarului sau a oricărei persoane la locuință, instalarea camerelor de supraveghere a devenit se pare un plan abordat la scară largă. Camerele de supraveghere le vedem în spații publice și private, în magazine și mai peste tot unde există un sistem de securitate bine pus la punct. Pot fi acestea de utilitate și în spațiul privat?

Camere supraveghere sau chiar sisteme complete pot fi achiziționate destul de ușor. Doritorii pot accesa magazinul online comenzi.ro și ajung astfel să descopere aici un univers al acestor sisteme. Variante dintre cele mai diverse, chiar și cele de tip vizor, wireless pot fi regăsite aici. Pentru cei interesați trebuie spus că pot avea parte de consiliere profesională pentru o alegere optimă.

Zona supravegheată

Tipologia camerelor de supraveghere este variată, dar alegerea va depinde strict de necesitatea fiecăruia. Spre exemplu zona ce trebuie supravegheată, ce unghi aveți în vedere, cât de extins este perimetrul. Va conta de asemenea unde vor fi amplasate aceste camere, la interior sau exterior.

Din punct de vedere al legislației curente, oricine are libertatea să monteze o cameră de supraveghere în perimetrul său. O condiție obligatorie este să semnalizeze zona ca fiind supravegheată video și aceasta să înregistreze și să stocheze imagini numai aferente proprietății private.

Echipament necesar

Într-o variantă mai practică este achiziția unui sistem complet de camere de supraveghere, caz în care DVR-ul este inclus, alături de una până la 5 camere în kit.

Cablurile sunt și ele importante. Sunt accesorii care uneori impun ceva dificultăți la montare. Trebuie măsurat înainte și stabilită care este distanța între camere, determinând și câți metri de cabluri sunt necesari. Într-o variantă mai modernă, camerele wireless pot fi un substitut perfect, eliminând această problemă.

De preferat să fie achiziționat și un UPS, pentru că în cazul în care apare o până de curent, un UPS va permite funcționarea continuă a camerelor de supraveghere existente, susținută de bateria internă.

Camera de supraveghere montată la bloc

Locatarii unui bloc pot opta împreună pentru instalarea unui astfel de sistem. În acest caz este nevoie de acordul comun al celor care locuiesc în clădire pentru montare de camere în interior și exterior, pe fiecare etaj sau după caz, în funcție de preferințe, cel puțin la intrare, respectiv ieșire.

De montarea acestora, respectiv întreținerea lor se poate ocupa o persoană desemnată sau chiar asociația de proprietari.

Achiziție de camere de supraveghere

Astfel de sisteme au devenit mai accesibile ca oricând. Vorbim la ora actuală de prețuri diverse, de tipologii tot mai diverse. Pentru o comandă plasată în cadrul eshop-ului comenzi.ro spre exemplu este posibilă și plata în rate, plata sigură online, cu posibilitate de retur gratuit, dacă este cazul. Doritorii pot alege dintr-o gamă variată, camere de supraveghere de la producători de renume – Hikvision, Veyo printre alții. Din fericire, orice comandă aici este livrată din stoc, așadar nu veți pierde prea mult timp așteptând să primiți dispozitivele ce ajung să vă ofere un grad mare de siguranță.

Contact:

031-0050198 (3 linii)

 

Adauga un comentariu