Local

Instituţiile de la nivelul judeţul Iaşi, convocate de urgenţă. Prefectul Marian Grigoraș: „Judeţul nostru este afectat în această perioadă şi de o secetă cruntă” – FOTO

Publicat: 28 apr. 2020

Marian Grigoraș, prefectul Judeţului Iaşi a convocat toate instituţiile de la nivelul judeţului pentru a lua măsuri. Judeţul Iaşi este afectat în această perioadă şi de o secenta cruntă a declarat prefectul.

„Județul nostru este afectat în această perioadă și de o secetă cruntă. Îmi spun persoane mai în vârstă cu care vorbesc că asta le aduce aminte de marea secetă a copilăriei lor.
Vreau ca tot ceea ce se poate face acum, să se facă. Fără întârzieri nenecesare.

Am convocat astăzi instituțiile de la nivelul județului abilitate să ia măsuri, pentru a ne asigura că toate cererile fermierilor pentru acordarea de despăgubiri sunt verificate și procesate în timp util. De asemenea, ne dorim că întreaga capacitate de irigare existentă la nivelul județului să fie funcțională. De asemnea, ISU să răspundă cu celeritate la cererile de sprijin venite din comunitățile locale.

La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai Direcției Agricole, APIA, ANIF, ISU. Până în prezent, un număr de 17 comune au înaintat rapoarte operative privind culturi calamitate de secetă pedologică, suprafața afectată însumând 5.760 ha.”, a declarat Marian Grigoraș, Prefectul județului Iași.

Adauga un comentariu