Local

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi dezminte ideea că ar exista posibile cazuri de suspecți de Covid-19 în rândul angajaților unității

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi dezminte ideea că ar exista posibile cazuri de suspecți de Covid-19 în rândul angajaților unității
Din fericire, nu s-au înregistrat incidente după avaria E-On

Având în vedere articolele apărute în ultima perioadă în mediul online cu privire la existenţa unor posibile cazuri de suspecţi de COVID-19 în rândul angajaţilor Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, conducerea unităţii dezminte.

„Doamna Adriana Tărăboanţă, şef serviciu RUNOS, s-a întors din Olanda pe data de 11 martie 2020 şi a respectat toate protocoalele existente în acea perioadă. A luat legătura atât cu medicul de familie, cât şi cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi a urmat întocmai indicaţiile primite. Mai mult, de la întoarcerea în ţară a doamnei Tărăboanţă au trecut peste 14 zile, iar aceasta nu a prezentat niciun simptom asemănător cu cele întâlnite în cazurile persoanelor infectate cu noul coronavirus. În acea perioadă, Olanda nu era considerată zonă de risc.

Fiul doamnei Adriana Tărăboanţă s-a întors din Olanda şi a urmat întocmai indicaţiile care i-au fost date la intrarea în ţară. În acest moment este izolat la domiciliu, la o altă adresă decât cea la care locuieşte doamna Tărăboanţă.

În privinţa medicului rezident Matei Palimariciuc, menţionăm faptul că „logodnica” acestuia este, din luna septembrie 2019, medic rezident în cadrul Secţiei Clinice Medicină Internă III, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi, secţie care nu are nicio legătură cu Secţia Clinică de Gastroenterologie din cadrul aceluiaşi spital.

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi a respectat în totalitate măsurile impuse de Ministerul Sănătăţii şi de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (https://www.mai.gov.ro/; https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov) atât în privinţa angajaţilor, cât şi în pivinţa pacienţilor. Mai mult, la nivelul unităţii medico-sanitare au fost luate o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, măsuri care au fost aduse la cunoştinţa tuturor angajaţilor şi care au fost făcute publice atât în mass-media, cât şi pe pagina de internet (http://socola.eu/data/_editor/Decizia%20207%20din%2019_03_2020.pdf) sau pe pagina de Facebook a Institutului (https://www.facebook.com/Institutul-de-Psihiatrie-Socola-100593420282193/?ref=bookmarks).

Conducerea Institutul înţelege preocuparea populaţiei faţă de actuala stare de fapt din România şi-i asigură atât pe angajaţi, cât şi pe pacienţi şi pe aparţinătorii acestora că este pregătit, atât logistic, cât şi prin personalul angajat, să facă faţă situaţiilor care ar putea fi generate de infecţia cu noul coronavirus şi că va lua în continuare toate măsurile medico-sanitare care se impun în acest sens.

Când ne gândim la sănătate, cu toţii ne dorim binele nostru şi al familiilor noastre, iar în situaţia de astăzi, când frica de necunoscut poate genera o adevărată avalanşă de trăiri emoţionale, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi condamnă ferm orice încercare de inducere a panicii în rândul populaţiei, prin dezinformare, şi solicită organelor abilitate să ia toate măsurile care se impun în astfel de situaţii.”, se arată în comunicatul transmis de unitate.

Adauga un comentariu