Destinatii turistice

Insula Santorini, perla Mării Egee

Publicat: 17 oct. 2019
Insula Santorini, perla Mării Egee

Insula Santorini, perla Mării Egee. Perla Mării Egee. Santorini (sau Thira) face parte dintr-un grup de insule care se găsesc în partea sudică a insulelor Ciclade, Grecia. Foarte mulţi turişti aleg să-şi petreacă vacanţele aici. Poveştile locale susţin că aici s-a găsit legendara Atlantida. Capitala insulei este Fira.

În articolul de mai jos vă prezentăm câteva motive să vizitezi Santorini.

Singurul vulcan cu craterul în mare

În Santorini găseşti singurul vulcan din lume cu craterul în apă. De altfel insulele care formează Santorini au apărut graţie activităţii vulcanice. De 20.000 de ani încoace, vulcanul a avut 12 erupţii violente. Astfel, la fiecare erupţie vulcanul se scufundă în mare, reuşind, însă, de fiecare dată să se refacă.

Cea mai mare erupţie a avut loc acum 3600 de ani şi a distrus civilizaţia locală. Rămăşiţele acestei civilizaţii au fost găsite în timpul săpăturilor din localitatea Akrotiri. La erupţia vulcanului s-a creat un efect de vacuum care a dus la prăbuşirea în mare a centrului insulelor. Astfel s-a creat un crater uriaş (Caldera de astăzi) – cu o suprafaţă de 8×4 km şi o adâncime de 400 m sub nivelul mării.

Erupţia vulcanului Kolumbo din 27 septembrie 1650 a fost declarată cea mai mare din istoria estului Mediteranei.

Pentru cei pasionaţi de vulcani şi geologie, întreaga insulă este un adevărat muzeu natural.

Insula Santorini, perla Mării Egee. Luna de miere perfectă

Pentru cei care vor mai mult romantism, Santorini este alegerea perfectă. Insulă este alegerea pentru luna de miere atât pentru tinerii din Grecia, cât şi pentru cei din alte ţări. Mai mult, apusurile din Santorini dau o notă şi mai romantică insulei.

Oraşele pas la pas

Oraşul Fira este capitala pitorească a insulei. Localizată pe dealuri, Fira, alături de Oia, Imerovígli şi Firostefáni sunt considerate “sprânceana Calderei”. De aici se poate vedea foarte bine faimosul vulcan. Oraşe precum Akrotíri and Méssa Vounó oferă vizitatorilor mai multe situri arheologice. Fie că vrei un loc cosmopolit, fie că vrei un loc mai linisit, în Santorini găseşti după pofta inimii.

Insula Santorini, perla Mării Egee. Răsfăţ culinar

Experienţa culinară culinară de aici este una desăvârşită. Papilele gustative vor fi răsfăţate cu produse tradiţionale: roşii cherry, vinete albe, capere, hloró tyrí (o specialitate locală din brânză de capră), vinuri de excepţie provenite din culturi de vită de vie pe sol vulcanic.

Plajele de aici adevărate comori

Plajele din Santorini sunt adevărate comori. Apele sunt de un albastru intens, iar plajele au un nisip fin alb, roşu şi negru. Roci vulcanice spectaculoase dau insulei un aspect selenar.

Adauga un comentariu