Info Turism

Insulele Maldive se redeschid pentru bogaţii lumii. Când vor primi şi primii turişti

Publicat: 03 iun. 2020
Insulele Maldive se redeschid
cuplu indragostiti

Paradisul din Oceanul Indian îşi aşteaptă primii vizitatori. Astfel, Insulele Maldive se redeschid, iniţial, pentru bogaţii lumii. Turiştii obişnuiţi mai au de aşteptat câteva săptămâni până când li se va permite accesul în arhipelag. Autorităţile au impus anumite restricţii pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus.

Insulele Maldive se redeschid

După perioadă grea impusă de pandemia de Coronavirus, Insulele Maldive se redeschid vizitatorilor. Însă, cei care se vor bucura de accesul în paradisul din Oceanul Indian vor fi, iniţial, bogaţii lumii. Astfel, cei care deţin un avion privat sau un iaht pot lua cu asalt destinaţia exotică. Turiştii obişnuiţi mai au de aşteptat câteva săptămâni deoarece Ministerul Turismului din statul insular, care şi-a închis graniţele în lună martie, a anunţat o redeschidere graduală a activităţilor turistice. Astfel, reluarea zborurilor comerciale pe principalul aeroport din ţară, se va face abia luna viitoare.

Restricţii impuse de autorităţi vizitatorilor

Cea mai importantă restricţie impusă de autorităţi vizitatorilor este trierea epidemiologică. În acest sens, turiştii care vor intra în naţiunea insulară, odată cu reluarea zborurilor comerciale, vor trebui să prezinte un document medical din ţară de origine, care să ateste, cu cel puţin 14 zile înainte de sosirea lor, că nu sunt infectaţi cu virusul COVID-19.

Chiar dacă este o destinaţie retrasă, şi Insulele Maldive au fost afectate de pandemia de Coronavirus. Până în acest moment, statul insular a înregistrat aproape 2.000 de cazuri confirmate şi cinci decese provocate de inamicul invizibil, COVID-19. Chiar dacă ţara a fost închisă turiştilor internaţionali încă de la depistarea primelor cazuri pozitive de coronavirus, aproximativ 30 de staţiuni au rămas deschise, turiştii care se aflau în acel moment aici luând decizia să se autoizoleze în paradisul exotic, mai degrabă decât să plece acasă.

Insulele Maldive, locul perfect pentru o vacanţă de neuitat

Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este un stat insular format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian. Grupul de atoli se găseşte la sud-vest de India în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conţine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.

Din punct de vedere turistic, Maldive reprezintă un paradis exotic în care regăsim plaje cu nisip alb, lagune cu apă turcoaz, cu rezervaţii de recifuri de corali, peşti multicolori şi apusuri spectaculoase care îţi taie respiraţia. În orice perioadă a anului, arhipelagul este căutat de către turiştii cu dâre de mână, o vacanţă în acest loc fiind una de neuitat.

Insulele sălbatice precum şi resorturile de lux, vilele moderne sau bungalow-urile amenajate pe apă oferă posibilităţi pentru relaxare, departe de agitaţia şi stresul cotidian, precum şi numeroase activităţi de petrecere a timpului liber ca: surfingul, divingul, skiul nautic, snorkelingul, navigatul sau pescuitul în larg.

Insulele Maldive se redeschid. Ce trebuie să ştii despre Insulele Maldive

– Capitala: Malé – 150.000 locuitori, una dintre capitalele lumii cu cea mai mare densitate de locuitori pe km pătrat.

– Moneda: Rufiyaa (100 Rufiyaa aproximativ 30 lei). Se poate folosi fără probleme şi dolarul american.

– Care e cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldivele: climatul de aici este unul tropical, temperaturile situându-se undeva între 25 şi 30 de grade. Astfel, Insulele Maldive pot fi vizitate în orice perioadă a anului.

– Cu ce ajungi în Maldive din România: cu diverse companii aeriene – Qatar, Emirates, Turkish. Zborul durează aproximativ 20 de ore, cu tot cu escale şi legături.

– Diferenţa de fus orar: Bucureşti + 3 ore

– Limbă vorbită: Limba oficială este dhivehi, însă engleza e vorbită pe scară largă.

– Ce să nu iei în Maldive: Alcool. Deoarece este un stat musulman, nu se acceptă băuturile alcoolice. În principiu, va fi confiscat la intrarea în ţara dar returnat la plecare.

Adauga un comentariu