Actualitate

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Dan Barna. Ce se întâmplă cu Guvernul României. Vicepremier: Mai există loc de negocieri, cu un nou premier” – LIVE VIDEO

Publicat: 07 sept. 2021

În aceste momente s-a încheiat întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi vicepremierul Dan Barna.

„Am avut acum câteva zeci de minute o întâlnire pe care mi-aş fi dorit să aibă loc acum mai multe zile. Speraţi că această întâlnire să vină cu o soluţie. Sunt dezamăgit, a fost o întâlnire formală. Am pus în revistă istoricul acestei crize politice. Aici s-a terminat dialogul. Nu s-au prezentat soluţii, scenarii. Vedem că în Parlamentul României asistăm la un abuz asupra democraţiei. Nouă majoritate blochează dreptul la o moţiune de cenzură, deşi este un drept explicit încălcat.

Florin Cîțu trebuie să plece, moţiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot. Lăsaţi moţiunea de cenzură să se întâmplă, nu transformaţi România într-un stat bananier”, a transmis vicepremierul Dan Barna.

Dan Barna, despre demisiile USR

Vicepremierul Dan Barna a făcut declarații vizazi de demisiile în bloc ale miniștrilor USR.

„Demisiile au fost anunţate ieri seară, depuse azi dimineaţă la Cabinet în deplină responsabilitate. Cabinetul Florin Cîțu a expirat. Nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici. Aceste demisii sunt depuse legal, olograf. Aşteptam ca ele să fie procesate. În acest moment există loc de negociere. Coaliţia poate continua cu un nou premier. Situaţia de criza poate fi reparată printr-un gest de onoare. Coaliţia poate numi un nou premier”, a transmis vicepremierul Dan Barna.

Dacia Cioloș nu a vrut să participe alături la Dan Barna la întâlnirea cu președintele

De precizat faptul că Dacian Cioloș a refuzat să participe la negocierea cu Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis i-a convocat pe cei doi co-președinți ai USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, la o discuție legată de criza din coaliția guvernamentală.

La Palatul Cotroceni a ajuns numai Dan Barna, pentru că Cioloș a preferat să rămâne în Franța, unde a avut o întâlnire, luni seara, cu Emmanuel Macron, alături de alți europarlamentari ai Renew Europe.

De la discuția cu Iohannis, Barna a ieșit cu mâna goală și fără nicio promisiune, după mai puțin de 30 de minute. El s-a dus glonț la Palatul Parlamentului, unde va face iar o conferință de presă în care să vorbească despre ce i-a propus Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Pe scurt, useristii au depus motiune pentru ca nu se inteleg cu Citu. Dar asta nu este motiv de motiune, cel putin nu unul eligibil. Un motiv eligibil de motiune ar fi ca tara a mers prost sub acest guvern.

  • Klaus, moasa „coaliției” imposibile și penibile creata după capul lui redus(cu alte minți reduse), este principalul vinovat pentru dezastrul tarii și vieții politice(PSD exclus ilegal) Acest individ sumbru trebuie alungat imediat!!!!!

Adauga un comentariu