Actualitate

Întâmplare bizare la o înmormântare în Mureș! Participanții au fost fugăriți de un urs venit din pădure: „Ultima dată a venit și mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi” – FOTO

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Întâmplare bizare la o înmormântare în Mureș Participanții au fost fugăriți de un urs venit din pădure Ultima dată a venit și mai aproape atunci chiar am crezut că intră peste noi - FOTO
Speriat de ţipetele localnicilor, ursul s-a întors în pădurea din care a venit, iar oamenii locului spun că ursul apare des în zonele din apropierea cimitirului

A fost o înmormântare cu peripeţii pentru o familie dintr-o localitate din judeţul Mureş.

În drumul spre cimitir, un urs a ieşit în calea cortegiului funerar.

Speriat de ţipetele localnicilor, ursul s-a întors în pădurea din care a venit, iar oamenii locului spun că ursul apare des în zonele din apropierea cimitirului.

„Cred că dacă eram mai puţini, 10-20, intra în noi. Când am intrat acolo în faţă, ursul s-a speriat.

A fugit, puţin deal, a întors, uitase la noi, din nou cu viteză. A doua oară, a treia… oamenii mai mergeau din pădure afară, urlau.

Ultima dată când a venit, a venit şi mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi. Strigau toţi şi atunci a fugit, dar era foarte agitat”, povesteşte unul dintre cei care a văzut ursul.

Urs la intrarea în Bistriţa. Animalul a fost alungat de jandarmi după două ore

Un urs a fost observat joi seara în zona pasarelei de la intrarea în Bistriţa, dinspre cartierul Viişoara.

Locuitorii au alertat autorităţile prin apel la 112, iar ISU Bistriţa-Năsăud a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert, avertizând populaţia.

O echipă de intervenţie formată din jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii au mers la faţa locului. Jandarmii au folosit semnale acustice şi luminoase pentru a convinge ursul să se îndepărteze către pădure.

Intervenţia a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat fără probleme, conform Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud.

Jandarmii recomandă oamenilor să sune imediat la 112 dacă se întâlnesc cu un urs şi să nu încerce să intervină singuri.

Adauga un comentariu