Prima pagină » Actualitate » Întâmplare bizare la o înmormântare în Mureș! Participanții au fost fugăriți de un urs venit din pădure: „Ultima dată a venit și mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi” – FOTO

Întâmplare bizare la o înmormântare în Mureș! Participanții au fost fugăriți de un urs venit din pădure: „Ultima dată a venit și mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi” – FOTO

20 apr. 2024, 12:25,
în Actualitate

A fost o înmormântare cu peripeţii pentru o familie dintr-o localitate din judeţul Mureş.

În drumul spre cimitir, un urs a ieşit în calea cortegiului funerar.

Speriat de ţipetele localnicilor, ursul s-a întors în pădurea din care a venit, iar oamenii locului spun că ursul apare des în zonele din apropierea cimitirului.

„Cred că dacă eram mai puţini, 10-20, intra în noi. Când am intrat acolo în faţă, ursul s-a speriat.

A fugit, puţin deal, a întors, uitase la noi, din nou cu viteză. A doua oară, a treia… oamenii mai mergeau din pădure afară, urlau.

Ultima dată când a venit, a venit şi mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi. Strigau toţi şi atunci a fugit, dar era foarte agitat”, povesteşte unul dintre cei care a văzut ursul.

Urs la intrarea în Bistriţa. Animalul a fost alungat de jandarmi după două ore

Un urs a fost observat joi seara în zona pasarelei de la intrarea în Bistriţa, dinspre cartierul Viişoara.

Locuitorii au alertat autorităţile prin apel la 112, iar ISU Bistriţa-Năsăud a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert, avertizând populaţia.

O echipă de intervenţie formată din jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii au mers la faţa locului. Jandarmii au folosit semnale acustice şi luminoase pentru a convinge ursul să se îndepărteze către pădure.

Intervenţia a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat fără probleme, conform Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud.

Jandarmii recomandă oamenilor să sune imediat la 112 dacă se întâlnesc cu un urs şi să nu încerce să intervină singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`