Magazin

Interpretarea viselor: 5 mesaje pe care nu ar trebui sa le ignori

Publicat: 12 sept. 2012
1

De multe ori avem tendinta de a ignora visele si de a nu le da nici o interpretare. Sunt totusi cateva mesaje pe care creierul le transmite si pe care n-ar trebui sa le trecem cu vederea, mai ales atunci cand acestea se repeta, aparent fara nici un motiv. Visele recurente (care se repeta la un interval regulat – in fiecare noapte, saptamana, luna etc.) pot sublinia o slabiciune, o teama, o incapacitate personala de a controla ceva din viata reala, fie ca este vorba de ceva din prezent sau din trecut.
Iata cele mai comune vise recurente si ce interpretare le poti da.

1: Iti cade un dinte
Daca ai tendinta de a da acestui gen de vis o interpretare negativa, esti departe de adevar. Nu te paste nici o primejdie. Trebuie insa sa fii atent la ceea ce ai spus sau urmeaza sa spui. Cumva ai barfit pe cineva? Ai un secret pe care il tii departe de cei dragi? Ai spus cuiva ceva ce nu trebuia sa spui? Ai dezvaluit secretul cuiva? Ai spus ceva la nervi si n-ai fi vrut? Cam acestea sunt intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui atunci cand visezi ca ti-a cazut un dinte. Dintele simbolizeaza de fapt capacitatea ta de comunicare. Incearca sa fii atent la ce-ti iese din gura si incearca sa-ti imbunatatesti abilitatea de a comunica cu ceilalti.

2: Esti urmarit
Cercetatorii spun ca visul in care esti urmarit este cel mai comun vis recurent in randul femeilor. De fapt acest tip de vise iti transmite ca n-ar trebui sa mai fugi de probleme, ci sa le confrunti pentru a scapa de ele. Intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui sunt: De cine fug? Ce problema trebuie sa rezolv? Este vreo problema pe care nu stiu cum s-o rezolv? Am vreo obligatie catre cineva pe care nu stiu cum s-o onorez? Am vreun secret din trecut de care fug si sper sa nu iasa la suprafata?
Nu poti fugi la nesfarsit. Sa eviti o problema, un obstacol, nu inseamna ca vei scapa de ele. Nu faci decat sa prelungesti durerea si anxietatea. Aceste vise vor disparea in momentul in care vei avea curajul sa infrunti problema.

3: Toalete murdare
Nu intram in toate detaliile „murdariilor” intalnite in vis. Insa trebuie sa te gandesti la toate lucrurile care te deranjeaza la toti cei din jurul tau si pe care nu ai curajul sa le rostesti in fata lor. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este „Ce anume nu-mi permite ‘sa trag apa’? Incapacitatea de a spune ce te deranjeaza, de a-ti exprima frustrarile, duce la acumularea si mai multor frustrari si energii negative care te tin pe loc, intr-o „mizerie” emotionala. Si cu cat acumulezi mai multa mizerie, cu atat iti va fi mai greu sa o cureti.

4: Din nou la scoala
Chiar daca ai terminat scoala acum 10, 20 sau chiar 50 de ani, te bantuie visul ca esti scos la tabla la ora de chimie sau ti-ai pierdut ghiozdanul, sau ai ramas repetent. Aceste vise au legatura cu cariera ta si cu viata sociala. De ce? Pentru ca scoala este primul loc in care inveti ce este un „dead-line”. Ai timp pana la ora urmatoare sa-ti faci temele si sa inveti lectia. Apoi, scoala este primul loc in care inveti sa te acomodezi cu ceilalti, sa comunici, sa te integrezi in societate. Cand ai un vis legat de scoala ar trebui sa te intrebi Trebuie sa-mi dovedesc capacitatile si abilitatile in fata unui sef nou? Vreau sa demonstrez ca sunt cel mai bun pentru ca vreau sa avansez? Sunt in momentul de fata in pozitia in care doream sa fiu? Sunt suficient de pregatit si de sigur pe mine pentru pozitia la care aspir? Se apropie dead-line-ul pentru proiectul in care sunt implicat?
Cauta raspunsurile la aceste intrebari si pregateste-te sa rezolvi problemele care sunt de rezolvat pentru a face fata cu succes tuturor provocarilor legate de job-ul si cariera ta.

5: Te insala partenerul
Intr-un sondaj realizat pe un esantion de 5000 de persoane, femei si barbati de toate varstele, visul partenerului adulterin a fost clasat pe primul loc in topul viselor recurente. Oricat de suparator ar fi acest vis, vestea buna este ca foarte putin parteneri si-au cautat si in realitate fericirea in afara caminului conjugal. Totusi, aceste vise transmit un mesaj de atentionare. Mai exact, este timpul sa analizezi stadiul relatiei si sa-ti avertizezi partenerul, daca este cazul, ca ai nevoie de atentia lui. Petrece cumva partenerul tau de viata mai mult timp la job decat acasa? Partenerul tau sta mai mult cu prietenii decat cu tine? Incepi sa te simti a cincea roata la caruta?
Cheia succesului unei relatii este ca celalalt sa fie pe primul loc. Iar cand ai vise ca te insala partenerul, inseamna ca de fapt nu-ti acorda atentia pe care a-i merita-o. Chiar daca job-urile nu va permit sa petreceti mai mult timp impreuna, incercati ca acel putin timp ramas sa fie de calitate. Comunicati mai mult, evitati sa va certati pornind de la discutii ce tin de job, exprimati-va sentimentele pentru a nu a acumula noi frustrari, aratati-va sentimentele.
sursa: sfatulparintilor.ro

Adauga un comentariu