National

Intervenție a salvamontiștilor în Bușteni. Doi tineri au avut nevoie de ajutor

Publicat: 05 sept. 2020
Salvamontiștii au intervenit în Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, sâmbătă, în sprijinul a doi tineri cărora li s-a făcut rău în timp ce urcau pe munte, acuzând vărsături şi uşoare stări febrile. Apelul la Salvamont a venit din partea părinților celor doi tineri, în vârstă de 14 ani şi 18 ani. Li s-a făcut rău în timp ce urcau pe Valea Jepilor, către Babele. Cei doi au început să vomite şi prezentau stări febrile. Salvatorii montani au ajuns la ei, având tărgi, însă nu a fost necesară folosirea acestora.

Cei doi tineri aveau toxiinfecție alimentară

”In acest moment sunt coborati de pe munte doi copii de 14 si 18 ani din Buzau cu toxiinfectie alimentara. Acestia incercau sa ajunga la Babele prin Valea Jepilor, cand la jumatatea traseului li s-a facut rau. Parintii lor au cerut imediat ajutor salvamontistilor. Upgrade: actiunea s-a terminat cu bine, cei doi copii au fost preluati de ambulanta si acum se afla sub ingrijiri la UPU Sinaia”, a transmis Salvamont Bușteni pe Facebook.

Tragedie în Munții Făgăraș! Un bărbat a murit după ce a căzut în gol 400 de metri

Tragedie în Munții Făgăraș, acolo unde un turist și-a pierdut viața. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit ieri seară, în munții Făgăraș, după ce a căzut de la 400 de metri înălțime.

Din cauza epidemiei și a aglomerație de pe litoralul românesc, tot mai mulți oameni preferă o excursie la munte în această perioada. Așa a ales și bărbatul care și-a pierdut viața astăzi. Acesta era din București și se afla singur pe munte, încerca să escaladeze o creastă în momentul în care s-a întâmplat accidentul.

Din păcate bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut în gol de la 400 de metri înălțime. Echipajele de urgență ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Tragedie în Munții Făgăraș! Un bărbat a murit după ce a căzut în gol 400 de metri

„Am fost anunțați prin 112 referitor la un turist… Apelanta care ne anunța a spus că l-a văzut căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete.

Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.”, a declarat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

„Un experimentat al muntelui”

Se pare că bărbatul care și-a pierdut viața nu era la prima aventură pe munte, acesta făcea des diverse drumeții. Însă de această dată a ales un traseu destul de periculos, care nu se parcurge de unul singur.

Șeful Salvamont Argeș a tras un semnal de alarmă și a subliniat necesitatea echipamentului corespunzător și a unui partenere în astfel de drumeții periculoase.

„Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple.

Adauga un comentariu