Local

Intervenție de urgență într-o localitate ieșeană. O locuință a fost cuprinsă de flăcări – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 02 sept. 2020
ATL=«Incendiu la acoperișul unei case din Mogoșești»
Incendiu la acoperișul unei case din Mogoșești

Intervenție de urgență în localitatea ieșeană Mogoșești. Acoperișul unei case a fost acaparat de flăcări. La fața locului se deplasează o autospecială comandă şi primă intervenţie, o autospespială dotată cu apă și spumă, un echipaj de prim-ajutor de la Detașamentul 2 cu 15 subofițeri. Din fericire nicio victimă nu a fost înregistrată. Momentan nu se cunosc detalii despre cauza izbucnirii incendiului.

Revenim cu detalii

Incendiul de la Romstal Iași este un mister! Alarma a pornit de două ori până să fie observat focul

Incendiul de la Romstal Iași rămâne un mister. Din câte se pare, focul ar fi pornit din interior și nu a fost observat de nimeni timp de aproape două ore. Pompierii au luptat cu flăcările și au reușit să le lichideze, însă pagubele sunt uriașe. Acum, autoritățile fac o anchetă pentru a stabili cum s-a ajuns la un asemenea dezastru

Incendiul de la Romstal a apărut parcă de nicăieri. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2:30, un apel la numărul unic de urgențe avea să anunțe că sediul Romstal este cuprins de flăcări. Imediat, pompierii din Iași au intervenit la fața locului și au început lupta cu flăcările.

„În data de 3 iulie, în jurul orei 1:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a județului Iași a fost solicitat să intervină la un incendiu situat în municipiul Iași. La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă, 4 autospeciale pentru transport apă, o autoplatformă, un autovehicul terapie intensivă, un transport de victime multiple. În total am dislocat la fața locului un număr de 50 de pompieri. Din cauza degajării mari de fum, s-a luat decizia de a transmite prin sistemul de avertizare RO-ALERT un mesaj către populație. Din cauza faptului că incendiul a afectat alte două clădiri, s-a luat decizia de a evacua populația din zonă. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4. Nicio persoană nu a fost rănită. Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire”, a declarat plt. maj. Covăsneanu Gabriel, purtătorul de cuvânt ISU Iași.

Alarma de la Romstal a pornit de două ori până să fie observat incendiul

Locuitorii din zonă au observat cum a început incendiul de la Romstal.

„A început din partea aceea, de la restaurant, și s-a extins. Stăteam pe balcon, am văzut flacără și am anunțat băieții de la spălatorie și am venit să îi ajut să scoată covoarele. Avea flacără foarte mare, așa e necazul”, a spus unul dintre martori.

Ciudat este faptul că alarma sediului a pornit, însă agenții de pază nu au observat focul. Firma de pază a fost inițial anunțată prin sistemul de securitate că ar putea fi o problemă la depozit. Cei de acolo au venit să verifice, însă nu au văzut nimic ieșit din comun, însă au revenit după alte 10 minute, când au mai primit un semnal de alarmă. Atunci au găsit depozitul în flăcări. Cel mai probabil, potrivit unor surse, focul ardea deja la interior de cel puțin două ore până să poată fi văzut de afară. Depozitul cu materiale sanitare și termice care a ars ca o torță se afla chiar în apropierea Spitalului de Recuperare din Iași. Pagubele sunt greu de estimat, mai ales că incendiul s-a extins și la alte clădiri din apropiere.

 

Comentarii
Adauga un comentariu