Local

Intervenții la limită ale pompierilor ieșeni. Flăcările au cuprins hectare întregi de teren

Publicat: 19 mart. 2020

În ultimele două zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații în localități din jurul municipiului și nu numai. Intervențiile au vizat atât stingerea unor incendii, cât și alte măsuri luate de pompierii militari de la ISU Iași.

„Detașamentul 1 de Pompieri lași a intervenit în localitatea Vorovești, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetație uscată și 150 butuci de vie. În urma incendiului, proprietarul terenului, în vârstă de 61 ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrului inferior drept și a fost transportat la spital de către echipajul de prim-ajutor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. De asemenea, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Dădești, comuna Ion Neculce, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 50 de metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Alte intervenții în județ

Pompierii ieșeni au intervenit și în comuna Valea Lupului pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă proprietate individuală.
Au ars aproximativ 40 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, un metru cub de lemne de foc, zece pachete polistiren și trei unelte agricole. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În plus, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Cârjoaia, comuna Cotnari, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

„În data de 17 martie, personalul inspectoratului a executat două misiuni de montare a două corturi aferente taberei de sinistrați, la Spitalul Clinic «Căi Ferate» lași și Spitalul Municipal Pașcani. Au fost efectuate și intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim-ajutor calificat, în cadrul cărora echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri medicale”, au mai arătat cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu